Home > Culinair > Oostwegel Collection lanceert nieuwe huischampagne

Oostwegel Collection lanceert nieuwe huischampagne

Auteur: Maarten van Laarhoven

De Oostwegel Collection introduceert een nieuwe huischampagne. Vanaf 1 april zullen in drie van de vier ‘huizen’ van de Limburgse hotel- en restaurantgroep (Château Neercanne, Château St. Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht) de bubbels van het tophuis Louis Roederer worden geschonken aan de gasten. De Oostwegel Collection is daartoe een samenwerking aangegaan met de Bredase wijnkoper Walraven Sax.  

Louis Roederer werd onlangs door een jury van internationaal bekende wijnschrijvers en topmarketeers uitgeroepen tot het meest gewaardeerde champagnemerk ter wereld (Most Admired Champagne Brand 2018). Het in 1776 opgerichte champagnehuis uit Reims prijkt bovenaan een lijst met andere grote namen, waaronder Pol Roger (het favoriete merk van Winston Churchill), Charles Heidsieck, Billecard-Salmon, Krug, Bollinger (James Bond), Taittinger, Jacquesson, Ruinart (jarenlang de huischampagne van Château St. Gerlach) en Dom Pérignon.

De keuze voor de nieuwe huischampagne wordt binnen de Oostwegel Collection breed gedragen. ,,Tijdens een blinde proeverij met alle sommeliers en directeuren van de Oostwegel Collection werd Louis Roederer uit zeven champagnes als favoriet gekozen”, aldus Camille Oostwegel jr., Director Business Development van het Valkenburgse familiebedrijf. ,,Het is een keuze die goed past binnen ons streven naar kwaliteit en een optimale gastbeleving.”

Louis Roederer is een van de oudste champagnehuizen. Het merk werd veel gedronken aan het hof van Tsaar Nicolaas II van Rusland. Omdat hij een streepje voor wilde hebben op andere Roederer-klanten in Rusland liet hij een eigen fles vervaardigen, gemaakt van kristal. De absolute topchampagnes van het huis, de Louis Roederer Cristal en de Louis Roederer Cristal Rosé, worden nog altijd verkocht in een bijzondere doorzichtige fles, die overigens niet meer van kristal is.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu