Home > Culinair > Online Masterclass Tim Mondavi

Online Masterclass Tim Mondavi

De meest bekende wijnmaker van de Verenigde Staten, Tim Mondavi, was deze week in Venlo voor een speciale ‘masterclass’ op uitnodiging van Marcel Swaghoven van Wine Companions. Mondavi heeft zijn wijndomein in Napa Valley in Californië, in de heuvels rondom San Francisco.

Zijn kostbare wijn wordt alom gelauwerd. De vele wijnliefhebbers die zich voor deze masterclass hadden opgegeven, kregen niet alleen een aantal wijnen van hem te proeven, maar ook een zeer ruime uitleg.

Mondavi stamt uit een bekende familie van wijnmakers als zoon van de legendarische Robert Mondavi. Ondanks de Italiaanse roots werken zij uitsluitend met Franse druivenrassen zoals Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.

Net als elders in de wereld speelt ook hier de klimaatcrisis een rol. „We hebben nog het geluk dat het in  die heuvels tamelijk stabiel is qua omstandigheden, niet te koud en niet te warm. Maar ook wij merken een verandering en we proberen daar zo goed mogelijk op te anticiperen.”

Mondavi werkt zo veel als mogelijk op biologische wijze. „De natuur is onze vriend, dus die moeten we in ere houden.” De ervaren wijnproducent die op tournee was door Europa, is ervan overtuigd dat wijnstokken het beste op heuvels gedijen. „Zo’n berghelling heeft iets magisch. De druiven vangen dan wat extra zon en wind, die zorgen voor een mooie rijping en frisheid tegelijk.”

Het complete interview met Tim Mondavi is zaterdag en zondag te zien op L1 TV in het programma ‘Limbourgeois’.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.