Home > Branded content > Normandy Bar&Gourmet

Normandy Bar&Gourmet

Metamorfose voor karakteristiek pand

De metamorfose kon bijna niet groter. Daar waar – schuin tegenover het station in Maastricht – decennialang het Brand Beerhoes een begrip was voor een traditioneel café, inclusief biljart, is nu een restaurant gekomen dat je qua inrichting en keuken alleszins hip, young and happening kunt noemen. Normandy Bar&Gourmet aan de Spoorweglaan ademt een open karakter met veel lichtinval en lichte kleuren. De serreachtige bijbouw achterin en het intieme en ruime terras daar weer achter, laten zien hoeveel mogelijkheden deze grootstedelijke horecalocatie heeft. De gasten die je er treft, hebben zo hun eigen beweegredenen om er graag te komen. „Normandy laat zich in Maastricht niet vergelijken met het bestaande horeca-aanbod,” vertelt Marjolein Meesters, een inmiddels trouwe gast. „Het is een plek waar je graag komt, een perfecte hang-out zogezegd, waar je zowel in mediterrane sferen kunt eten als ook terechtkunt voor een aparte cocktail, een fris glas wijn of een pilsje.” Lachend: „Een ontmoetingsplaats voor mensen die houden van het goede leven.” Bruine cafés, honderden jaren een vaste waar-de in elke gemeenschap, zijn al een hele tijd op hun retour, ook in Maastricht. In de dorpen en de wijken zie je ze steeds minder, in de steden krijgen ze in veel gevallen een nieuwe functie, namelijk die van eetcafé. Het decor blijft dan meestal zowat hetzelfde, maar je kunt er dan ook wat eten.

Kekke kleuren
Dat wilde architect Jo Coenen anders aanpakken. Hij had er zo zijn redenen voor om hier vol gas te geven, geheel naar eigen inzicht. Niet gekozen om de oude allure van het Brand Beerhoes aan te houden, maar om iets nieuws toe te voegen aan Maastricht, iets dat een stad als Maastricht verdient, eigentijds en fris. Met een mooie, hoge achterwand van de bar, waar de trendy flessen rosé en andere aanraders van vandaag in kekke kleuren staan te pronken. De zittafels zijn heel gevarieerd in hoogte en afmeting, evenals de stoelen. Volgens vaste bezoeker Erik Wijnstekers wordt de magie van Normandy echter vooral bepaald door de kwaliteit van spijs en drank en de aansprekende ambiance. „Met name het food sharing, waarbij je een gerecht met je disgenoot kunt delen, spreekt me aan. Het sharen maakt letterlijk de tongen los. Het samen eten en bezig zijn met wat er geserveerd wordt, levert gespreksstof op. Het is gezellig. Je kunt er voor een hapje, een bite naartoe, maar ook voor een serieus meergangendiner ben je er bij het juiste adres. Van Flammkuchen ofwel de Tarte flambée tot een zeetong, steak of vegetarische gerechten. Normandy biedt een veelzijdige culinaire ervaring in een aansprekend decor. Het is bovenal een eerlijk concept, what you see is what you get.”

De zorgzame aandacht voor details in zowel de aankleding van de zaak als de kwaliteit van eten en drinken proef je in het hele concept. „Het is een zaak voor mensen met smaak,” beweert Jack Berings, ook al een frequente bezoeker. „Normandy past bij Wyck, immers dé broedplaats van nieuwe culinaire initiatieven in Maastricht. Ik begreep dat het doel is om de culinaire grenzen op te zoeken en zich blijvend te ontwikkelen. En dat met de filosofie dat uitgaan een beleving hoort te zijn waarbij sfeer, aankleding, licht en muziek het gevoel van gastvrijheid verhogen. Het spreekt mij in ieder geval zeer aan dat de zaak gerund wordt door een jong en dynamisch team onder leiding van Camiel Coenen en Mark Triepels, dat een positief levensgevoel uitdraagt met een hoofdrol voor gastvrijheid, ontwikkeling en innovatie. Er zit een positieve energie in de zaak. Een goede vibe.”

Vers en betaalbaar
Na een zeer grondige verbouwing is het pand veranderd in een bijzonder ruime eetgelegenheid met ruim honderd couverts. De keuken is internationaal met gerechten die zijn ontwikkeld om te kunnen delen of als traditioneel voor- of hoofdgerecht kunnen worden besteld. Als vegetariër kom je bij Normandy ook goed uit de voeten. Eigenlijk staat er voor iedereen wel iets op de kaart. Vers, verantwoord, waarde voor je geld en vooral smaakvol, dat is het motto. Met daarbij een wijnkaart waarbij de keuze uit wit, rosé en rood ruim te noemen is. Aan de bar kun je de mooiste cocktails laten maken. Normandy richt zich ook op presentaties en events, want de ruimte leent zich daar prima voor. Bij de verbouwing en inrichting is daar bewust rekening mee gehouden. Een aanwinst dus voor Maastricht.

Normandy Bar&Gourmet
Spoorweglaan 4
Maastricht
www.normandy-maastricht.com
043-3215852

____________________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu