Home > Culinair > Noorbeek op de Kaart zet met derde editie flinke stappen

Noorbeek op de Kaart zet met derde editie flinke stappen

In het voormalige klooster Hoogcruts in Noorbeek vindt deze en volgende week de derde editie plaats van het gastronomische evenement Noorbeek op de Kaart. Het pop-uprestaurant is tot en met zondag 1 oktober te bezoeken.

Het doel van dit smakelijke concept is regionale producenten en producten verder op de kaart te zetten en daarnaast bezoekers van het Limburgse Heuvelland te inspireren en te informeren over waar ons voedsel vandaan komt.

Gedurende twee weken openen Christophe de Warrimont (groepsaccommodatie Hoeve de Peul in Noorbeek) en Patriek Doelen (patron-cuisinier van wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht) de deuren voor een unieke reis door de smaken uit het dorp Noorbeek. Er wordt zowel een traditioneel menu (met vlees en vis) geserveerd als een honderd procent plantaardige variant. Beide menu’s omvatten zeven gangen, die naar wens kunnen worden gecombineerd met Noorbeekse dranken. Tachtig procent van de ingrediënten die worden gebruikt voor Noorbeek op de Kaart komen uit het dorp en de directe omgeving. In het historische klooster van Hoogcruts zijn dit jaar meerdere binnen- en buitenruimtes het toneel van een middag- avondvullende culinaire beleving.

De gasten maken aan de hand van een plattegrond een rondgang door de diverse ruimtes in het klooster. De gasten worden op de binnenplaats ontvangen met een cilinder van pompoen, gecombineerd met een frisse lokale bubbel.

De tweede stop vindt een paar meter verder plaats in de mooie voortuin. Hier komen de geuren van bloedworst en geroosterde rode biet de bezoeker tegemoet. Zo kun je meteen al aan het begin de pure smaken proeven van de lokale producten die worden gebruikt.

We lopen door naar de wijngaard en schuiven aan aan een lange, mooi gedekte tafel. Daar krijgen we een steak tartaar met een bereiding van peer voorgezet. Prettig aan Noorbeek op de Kaart is dat je de route kunt afleggen in je eigen tempo.

In de hoofdruimte van het klooster, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘restaurant’, heb je de gelegenheid om echt even te tafelen. Zowel het tussengerecht (pulled spaakham of artisjok), het hoofdgerecht (runder contra filet of rettich tournedos) en het nagerecht (een geitenkaas bonbon) worden aan tafel uitgeserveerd. Alle gerechten worden gecombineerd met smaakvolle Noorbeekse wijnen en likeuren.

De finale vindt plaats in de speciaal opgezette, sfeervolle tent (in ‘de kerk’), waar chef Patriek zijn gasten vanaf het ‘altaar’ voorziet van een aardbeiencheescake. Indien gewenst is er een afsluitende koffie of thee met friandises.

Het is duidelijk merkbaar dat het concept bij deze derde editie – het geheel is zeer kwalitatief neergezet – flinke stappen heeft gezet.

Voor wie eens een andere culinaire beleving in Zuid-Limburg wenst, is dit pop-uprestaurant zeker een aanrader. De laatste kaarten zijn te koop via: noorbeekopdekaart.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.