Home > Culinair > Noorbeek op de Kaart keert terug naar HX Hoogcruts

Noorbeek op de Kaart keert terug naar HX Hoogcruts

Ook dit najaar keert Noorbeek op de Kaart, het pop-up restaurant met de smaak van het Mergelland in de hoofdrol, terug in het gerestaureerde HX Hoogcruts in Noorbeek. Hier blijft het concept in principe onveranderd, de invulling wordt iets zomerser…

Noorbeek op de Kaart is het food-evenement van Christophe de Warrimont en Patriek Doelen waarbij de smaak van het Zuid-Limburgse kerkdorpje Noorbeek en haar omgeving centraal staat. Tijdens de eerste editie konden gasten die smaak voornamelijk proeven, in het glas en op het bord. Voor de tweede editie in 2022 gingen Warrimont en Doelen op zoek naar een nieuwe locatie waar een volledig beleving rondom wijn en spijs gecreëerd kon worden. Zo kwamen ze bij het gerestaureerde HX Hoogcruts uit. Dit voormalig klooster doet vandaag de dag dienst als verzamelgebouw voor (jonge) creatievelingen in de breedste zin van het woord; van kunstenaars tot telers en alles ertussenin. „Op deze locatie wordt het hele jaar door gewerkt aan initiatieven op het gebied van voedsel creëren op kleine schaal; de perfecte setting om het hele concept van streekproduct nóg meer diepgang geven. Hier proef je niet alleen, hier zie, voel, ruik, beleef én leer je over de smaak van de regio”, zegt Christophe de Warrimont.

Dit jaar keert Noorbeek op de Kaart terug naar HX Hoogcruts. Het concept blijft onveranderd, maar er zal wel een heel ander verhaal verteld worden. Noorbeek op de Kaart vindt dit jaar namelijk niet eind oktober, maar eind september plaats. „Het scheelt maar vier weken, maar we zitten daardoor nog wel net in een ander oogstseizoen. Gingen we vorig jaar al wat meer richting de winterse smaken. Nu zitten we nog aan het eind van de zomer. Dat zul je ook terugzien op het bord’’, licht chef Patriek Doelen toe. Ook zal het evenement dit jaar aan de andere kant van het klooster. Hier start de lunch of avond in de nieuw aangelegde kloostertuin, waar diverse hapjes en drankjes uit dezelfde tuin geserveerd worden.

Voor deze bijzondere reis door het klooster en het Mergelland, kiezen gasten voor een traditionele of plantaardige beleving van minstens acht gangen. Bijpassende dranken, alcoholisch en niet-alcoholisch, komen ook uit het drop.

Noorbeek op de Kaart vindt dit jaar plaats van 20 september tot 1 oktober 2023. Reserveer jouw tafeltje via noorbeekopdekaart.nl

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.