Home > Culinair > NOON heropent grote terras: Ibiza-sferen aan de Maas

NOON heropent grote terras: Ibiza-sferen aan de Maas

NOON Maastricht, de hippe hide out aan de Maas waar je eigenlijk altijd wel in Ibiza-sferen bent, mag deze zomer haar grote terras weer opzetten. Een moment waar eigenaren Hans Paul Nieskens en Luc de Beaumont, maar zeker ook de vele vaste gasten van de zaak, twee jaar met smacht op hebben gewacht.

Het ‘grote terras’ was altijd onderdeel van het plan van NOON, dat in het najaar van 2019 geopend was. Als gevolg van Covid-19 werd die vergunning in 2020 ook tijdelijk afgegeven. Dat bleek een gigantisch succes, tussen de lockdowns door telde het terras van NOON in één klap 110 extra couverts, en die waren, zeker bij mooi weer, zonder uitzondering de hele dag door bezet.

In 2022 werd die vergunning weer ingetrokken, tot groot verdriet van zowel eigenaren als de gasten. „Dat heeft ermee te maken dat NOON en Complex één exploitatie zijn, en je per exploitatie een maximaal aantal decibel mag produceren per 24 uur. Daar zaten we, door de feesten bij Complex, al gauw overheen. Puur bureaucratisch: omwonenden hebben nooit geklaagd over de geluidsoverlast van het grote terras. Vorig jaar hebben we Complex ook volledig opnieuw geïsoleerd, waardoor we nu genoeg decibels ruimte overhebben om het grote terras wel te mogen draaien.’’

Op het grote terras van NOON kun je vanaf dit voorjaar weer zonovergoten genieten van een uniek uitzicht over de stad Maastricht, direct aan de Maas. Voor dinergasten blijven het gevelterras en binnen de place to be. Voor gasten die lekker in de volle zon willen chillen met een hippe cocktail, een top glaswijn en borrelbites is het grote pleinterras de ideale plek.

Waar het gevelterras van NOON, direct aan de gevel van het pand, altijd geopend is, is het grote terras alleen open als de weersomstandigheden het toelaten. Dat is dagelijks terug te vinden op noonmaastricht.nl.

Griend 7 – Maastricht (NL)

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.