Home > Culinair > Nieuwe wind bij Martin’s Rentmeesterij

Nieuwe wind bij Martin’s Rentmeesterij

Er waait een nieuwe wind bij Hotel Martin’s Rentmeesterij in Alden-Biesen. Daar zorgen Bregt Pillen en Sébastien Oger voor. De eerste als manager, de tweede als chef in restaurant Akko. Pillen kent het klappen van de zweep, want hij werkt al tien jaar voor de Martin’s Hotelgroep. En ook maïtre-cuisinier Oger kan tal van adelbrieven voorleggen. Zo kookte hij in tweesterrenzaak Le SeaGrill in Brussel onder Yves Mattagne en was hij chef-patissier bij Nuance in Duffel in de provincie Antwerpen (eveneens twee sterren). Tien jaar terug, op zijn 21ste,  mocht hij zich zelfs het beste talent van de Escoffierwedstrijd noemen. Naast zijn eigen intieme homecooking service ’O’2 sens’ zorgt hij ook geregeld voor spektakel in de VIP lounge van Paleis 12 op de Heizel in Brussel.

,,We gaan het over een andere boeg gooien” zegt manager Bregt Pillen. ,,Ons hotel en restaurant moeten de komende maanden toegankelijker worden.  Je bent niet langer verplicht een heel menu te bestellen; één hoofdgerecht kan bijvoorbeeld ook, net als de keuze voor de suggestie van de dag. Iedereen is welkom, niet alleen de hotelgast, maar ook de buur next-door. We willen echt dat de Bilzenaren en iedereen uit het hinterland van Haspengouw Martin’s Hotel en ons restaurant Akko leren  kennen.”

Pillen en zijn team gaan ook het aanpalende Gasthuis uitbaten, dat nu is gerenoveerd tot eetcafé. ,,Het is volledig in een nieuw jasje gestopt. Hier brengen we uiteraard de eigen bieren van brouwerij John Martin. De keuken is doorlopend open tot 18 uur. We voeren een typische tearoom kaart met vers gebakken wafels of pannenkoeken, naast salades, broodjes en Vlaamse of Belgische klassiekers, denk aan stoofvlees, vol au vent of een dame blanche. En dat alles seizoensgebonden, met lokale producten van boertjes en buren uit de streek.”

Kasteelstraat 2, Bilzen (BE) – martinshotels

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.