Home > Culinair > Nieuwe smaken bij Wijnrestaurant op het Land

Nieuwe smaken bij Wijnrestaurant op het Land

Deze zomer keert Wijnrestaurant op het Land voor de vierde keer terug. Dit jaar kiest de organisatie van het smakelijke spektakel opnieuw voor de wijngaarden van Ruud Verstegen in Voerendaal als locatie voor het ruim drie weken durende pop-up restaurant. Toch zal er ook dit jaar weer genoeg nieuws te zien, beleven en proeven zijn.

Het idee voor Wijnrestaurant op het Land kwam in 2019 overwaaien uit Brabant, waar initiatiefnemer Frenk Theunis grote successen had geboekt met een soortgelijk concept rondom de Brabantse asperges. Aanvankelijk was het idee om ook in Limburg het concept rondom het witte goud te vormen. Met wijnrestaurant Mes Amis als gastronomisch partner kreeg de Limburgse editie al snel een ander thema: Limburgse wijn. Dat bleek een schot in de roos, het pop-up restaurant beleefde drie vrijwel uitverkochte edities. Om de bijna achtduizend  gasten die in 2022 Wijnrestaurant op het Land bezochten ook dit jaar weer te kunnen verrassen, lanceert de organisatie een aantal nieuwigheden.

Limburg meets the sea

Wie op woensdagavond de tour naar het Land van Kalk maakt, staat tussen 26 juli en 20 augustus een aangename verrassing te wachten. Op woensdagvond kun je namelijk behalve voor het reguliere of vegetarische menu kiezen voor het Limburg meets the sea-menu. „Diverse Limburgse bubbels met een riant plateau fruits de mer uit de Noordzee. Denk daarbij aan oesters, langoustine, vongole, garnaal en krab. Los van het feit dat dat perfect past op het uitgebreide terras, zien we dat er de afgelopen tijd ontzettend veel moois gebeurt op het gebied van Limburgse mousserende wijn. Dat willen we graag een extra podium bieden’’, aldus Patriek Doelen, mede-eigenaar en chef-kok van Mes Amis.

Limburgse wijnbeleving

Wijnrestaurant op het Land ademt, net als Mes Amis, Limburgse wijn: in de entourage en het romantische uitzicht en in het glas. Daar gooit de familie Doelen dit jaar nog een schepje bovenop met het Limburgse wijn-experience center. „Maurice Warnier en ik zijn al een tijdje bezig met de realisatie van een fysiek experience center over Limburgse wijn, een plek waar locals en toeristen Limburgse wijn kunnen proeven, ruiken, voelen en zelfs horen, en waar ze alles te weten kunnen komen over het verleden en de toekomst van dit prachtproduct. Bij Wijnrestaurant op het Land openen we dit jaar een mini-variant van dit concept als pilot voor het ‘echte werk’, dat hopelijk in 2024 vorm gaat krijgen. Vijftien minuten de zintuigen prikkelen, daarna aan tafel. Het kan de totaalbeleving alleen maar nóg bijzonderder maken!’’

Houd de website en social media van Wijnrestaurant op het Land in de gaten voor nog meer nieuwigheden tussen de wijnranken!

wijnrestaurantophetland.nl

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.