Home > Culinair > Nieuwe formule van twee bekende Maastrichtse zaken

Nieuwe formule van twee bekende Maastrichtse zaken

Auteur: Wouter Warnier

Het Preuvenemint, het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, beleeft deze week alweer zijn 36ste editie. Van donderdag tot en met zondag is het Vrijthof in Maastricht dé ontmoetingsplek bij uitstek. In de aanloop naar het evenement blikt Chapeau vooruit met de deelnemers. Dit keer vertelt Dennis Stroes, eigenaar van Café Local, meer over de nieuwe Preuvenemintsformule ‘Fameuse meets Local’.

,,Restaurant Fameuse staat alweer voor het zesde jaar op het Preuvenemint. De zaak ligt aan het Vrijthof. Dit jaar Komt Café Local, gelegen op de Markt, er bij. Vorig jaar zijn we samengekomen en zo is Café Local hier ingerold. Dit jaar leek het ons leuk om samen deel te nemen aan het Preuvenemint en op die manier met twee horecabedrijven die totaal verschillend zijn één nieuwe Preuvenemintsformule te lanceren onder de naam, ‘Fameuse Meets Local’. Zoals het er nu naar uitziet gaat het heel goed lukken. Wij hebben er in elk geval enorm veel zin in.”

,,Voor mij persoonlijk betekent het Preuvenemint heel veel. Het is een evenement waar ik al mijn hele leven kom. Mijn ouders zijn dan ook al zolang ik me kan herinneren als vrijwilliger aangesloten bij het Struyskommitee. Dus al sinds ik heel erg klein was, kom ik al met heel veel plezier naar het Preuvenemint.”

,,Uiteraard heb ik altijd veel ‘gepreuf’, maar dit jaar staan we dus zelf op het Preuvenemint met een stand en het wordt lekker hard werken gedurende de aankomende dagen. Wat overigens niets afdoet aan de gezelligheid van deze dagen!”

,,Restaurant Fameuse en Café Local gaan dit jaar een mix maken van een mooi drankenaanbod en lekkere drankjes en lekkere gerechtjes die lang niet in alle stands te vinden zullen zijn. Bij onze stand zijn onder andere huisgemaakte cocktails, lekkere gin-tonics en een mooi glas bubbeltjes te krijgen. Deze drankjes horen zeker bij een heerlijke zomerse dag. Anderzijds zal er een pastabar van Fameuse zijn en typische ‘Local gerechten’ als hotdogs en Luikse ballen.”

Fameuse meets Local is te vinden zijn in stand #2

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu