Home > Culinair > Nieuwe fabriek Scelta Mushrooms ingezegend

Nieuwe fabriek Scelta Mushrooms ingezegend

Auteur: Jo Cortenraedt

Dubbel feest voor Scelta Mushrooms. Om te beginnen het 25-jarig jubileum en gelijkertijd de heuse inzegening van de nieuwe fabriek Scelta Essenza. Inmiddels al de 8e fabriek van het Venlose bedrijf dat groot is geworden door innovatief om te gaan met champignons.

In de nieuwe fabriek worden de champignons in het eigen vocht langzaam gegaard en dan verpakt. Zonder allerlei chemische toevoegingen en met volledig behoud van smaak zijn de champignons zo klaar voor gebruik.

Scelta verkoopt tal van champignons afgeleide producten over de hele wereld, van poeder tot snack. Volgens eigenaar Jan Klerken kan het bedrijf inhaken op de trend naar het eten van minder vlees. „De champignon is een heel goede vervanger daarvoor”.

De productiebedrijven zet Scelta altijd samen met een partner op. In het geval van Scelta Essenza is dat Loek van der Mark, die op kleine schaal al met het nieuwe procedé geëxperimenteerd had. „Jan en ik begrijpen elkaar goed en het zit er wel in dat we ooit samen zouden gaan werken.”

Bij de opening waren er zo’n driehonderd gasten uit heel de wereld. Daarom hielden zowel Klerken als ook gouverneur Theo Bovens hun toespraken in het Engels. Dat de fabriek nog echt werd ingezegend, was een idee van Jan Klerken. „Vroeger gebeurde dat heel vaak, nu zelden. Maar ik vind het wel aardig. We mogen best laten zien aan de wereld dat we uit Limburg komen en welke gebruiken we hier hebben.”

Maar in plaats van miswijn was er bij de opening champagne.

Fotografie: Frits Widdershoven

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu