Home > Culinair > Beluga Loves You laat voor de eerste keer nieuwe interieur zien

Beluga Loves You laat voor de eerste keer nieuwe interieur zien

Restaurant Beluga Loves You in Maastricht is helemaal klaar om volop te gaan draaien als de coronaregels zijn versoepeld en het allemaal weer mag. Het sterrenrestaurant van chef Servais Tielman en echtgenote en gastvrouw Stephanie Tielman gaat zelfs van start met een geheel nieuw interieur.

In de nieuwe opzet is de zaak verdeeld over drie ruimten met elk een eigen sfeer en thema. Daarbinnen verplaatst de gast zich van aperitief tot en met koffie en maakt hij volgens Beluga Loves You een culinaire reis door drie werelden.

Het interieur van Beluga Loves You (één Michelinster) – een ontwerp van Jeroen Smeele van SMEELE Design – ging het afgelopen halfjaar in drie fasen op de schop. De pijlers onder het door Jeroen Smeele ontworpen interieur vormen de rivier de Maas en de bossen en mergelgrotten rond Maastricht. De nieuwe inrichting weerspiegelt Servais Tielmans voorliefde voor het koken met producten uit de regio Maastricht, zo laat hij weten.

De gast maakt dus een reis door drie werelden door middel van een verplaatsing door het restaurant. ,,Voor zover mij bekend is dat uniek in Nederland”, zegt Tielman. ,,De ontvangst vindt plaats in ‘Bosco’, een mystieke bosachtige setting waarin hout en natuurlijke materialen de boventoon voeren. Hier serveren we het aperitief en de amuses, die op handgemaakte houten plankjes worden gepresenteerd. Daarna nemen we de gast mee naar ‘Aqua’. Deze ruimte kijkt uit over de Maas en Maastricht en biedt plaats aan dertig gasten.”

Aqua is volgens Smeele een hommage aan de Maas en aan de producten afkomstig uit het water. ,,Het is een open ruimte met veel licht en blauwe tinten”, aldus de interieurontwerper. ,,De ronde tafels zijn bedrukt met een aquarel, waardoor ze lijken te golven. Gezeten op comfortabele stoelen brengt de gast in deze ruimte de meeste tijd door.”

De afsluiting van de maaltijd vind plaats in ‘Terra’, een ondergrondse intieme ruimte met een aarde-achtige setting opgetrokken uit mergelkleuren en aardlagen van de Limburgse bodem. ,Kleine zitgroepjes met luchtig meubilair moeten de gast een huiskamergevoel bezorgen. De desserts worden er voor de ogen van de gast bereid. Ook kan een keuze worden gemaakt uit het kaasassortiment.

Het nieuwe interieur sluit volgens Servais Tielman aan bij de RAW-kookstijl die hij representeert. Uitgangspunten van RAW zijn eenvoud van koken, gebruik van het dier van kop tot staart en het combineren van duurzame producten uit de regio met het beste van de planeet. ,,We werken met kruiden, bloemen, plantjes en kalfsvlees uit Margraten”, aldus de chef. ,,Forel komt uit de Voerstreek en we zijn ambassadeur van het Limburgse Livarvarken. Champignons worden geteeld in Kanne en een deel van de paddenstoelen zoeken we zelf in de Ardennen en de Eifel.”

Beluga Loves You werkt verder graag samen met Maastrichtse leveranciers. ,,Zo betrekken we kazen bij Tom Miesen, vervaardigt la Fève bonbons voor ons en maakt Le Salonard een brood naar onze eigen receptuur. Verder maken we ons eigen brood van meel en bloem van de Bisschopsmolen. Op de wijnkaart staan diverse wijnen uit Belgisch- en Nederlands-Limburg, zoals die van Genoels-Elderen uit Riemst en De Wijngaardsberg in Ulestraten.”

Plein 1992 12 Maastricht, belugalovesyou.com

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.