Home > Culinair > Nieuw in Wyck: TUUR

Nieuw in Wyck: TUUR

Het Maastrichtse stadsdeel Wyck is een hedendaagse horecaformule rijker: op de plek waar jaren het geliefde Cinema Café gevestigd was, opende dit voorjaar de deuren van TUUR. Een knusse zaak met hip interieur, waar je niet kunt reserveren maar ‘gewoon’ op de bonnefooi binnenwandelt en waar de menukaart nooit verveelt. 

Arthur Kissels, beter bekend als Tuur, is geen onbekende in de Zuid-Limburgse gastronomie. De afgelopen jaren reisde hij met zijn cateringbedrijf Tuur de Luxe stad en land af met als doel mensen te vermaken met lekker eten en drinken. De droom om ooit zijn eigen restaurant te beginnen was er altijd al, maar kreeg pas echt vorm toen Tuur via-via hoorde dat Cinema Café verkocht zou worden. In zijn ogen was dit het perfecte (hoek)pand op de perfecte locatie voor zijn horecadroom.

 

Na een vrij korte verbouwing onder leiding van architect Niels Maier, is het pand op de hoek van de Sint Maartenslaan en de Wilhelminasingel bijna onherkenbaar. Het bruine café heeft ruimte gemaakt voor een hippe tent die ruimtelijkheid uitstraalt, en hippe meubels en accessoires heeft, gecombineerd met authentieke details zoals barkrukken die je ook in een bruin café ziet. Prominent in het midden van de zaak een grote, hoge tafel voor (on)bekenden en aan weerszijde van de zaak een terras (dus bij mooi weer altijd zon!).

Qua design is TUUR chic, maar voor de rest is de zaak laagdrempelig, net als de menuformule, want ook die biedt voor ieder wat wils. Van een afterwork borrel (hapjes incluis) tot een compleet diner en eigenlijk alles ertussenin, van verfijnd tot lekker bourgondisch. Met de menukaart van TUUR kun je in principe alle kanten op. En doordat de menukaart regelmatig op de schop gaat, kun je er ook zeker van zijn dat je hier in principe nooit twee keer hetzelfde hoeft te eten. 

Sint Maartenslaan 31B, Maastricht (NL) – tuurmaastricht.nl

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.