Home > Culinair > Niet als een ster, maar toch veel reacties op een ‘bib’

Niet als een ster, maar toch veel reacties op een ‘bib’

Edwin Soumang weet al sinds bijna een week, dat zijn tweede zaak Bistro Two een Bib Gourmand van Michelin heeft gekregen. Dat heeft geleid tot veel reacties en felicitaties. „Dat is natuurlijk niet zo veel als bij een echte ster, maar ook deze prijs van Michelin wordt wel gewaardeerd, dat hebben we wel gemerkt. En dat kwam dan nog eens bovenop de terrasprijs van Chapeau, dus we hebben dubbel mogen feesten.”

Roermond is niet alleen in de sterren, maar ook in de Bib Gourmands aan een opmars bezig. Restaurant Waers heeft ook een Bib gekregen. Michelin noemt chef Dennis Vermeulen ‘tegendraads’ en ‘out of the box’, maar in ieder geval lekker kokend voor een aangename prijs. En daar gaat het om bij deze  toekenning.

Dat geldt ook voor het Thaise restaurant Tabkeaw in Maastricht. Deze zaak in de Rechtstraat in Wyck bestaat al heel wat jaren, dus het is opvallend dat Michelin dit adres nu opneemt in de gids met een aparte prijs. Een teken dat je ook daar goed kunt eten met verse producten, tegen een nette prijs.

 

 

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.