Home > Culinair > Nico Boreas opent nieuwe zaak in Roermond

Nico Boreas opent nieuwe zaak in Roermond

Limburg heeft er een ‘tweesterrenchef’ bij. De in Valkenburg geboren Nico Boreas – vijftien jaar lang de drijvende kracht achter het tweesterrenrestaurant Boreas in het Brabantse Heeze – opent komend voorjaar samen met zijn echtgenote en gastvrouw Sonja een nieuwe zaak aan de Roerkade in Roermond. Het wordt een ‘kleine zaak’ met 24 couverts. Het restaurant, dat de naam Sabero krijgt, gaat in april open.

,,We hebben deze week getekend en de sleutels gekregen”, aldus Sonja Boreas, die erg blij is met de nieuwe locatie. Ze vertelt dat zij en haar man de komende weken gaan uitkijken naar enkele nieuwe medewerkers. ,,Eén meisje van Boreas komt met ons mee naar Limburg. Zij heeft zestien jaar bij ons gewerkt. Ze heeft steeds gezegd: ‘waar jullie ook naartoe gaan, ik ga met jullie mee, al is het Amsterdam’.”

Op de plek aan de Roerkade waar het horeca-echtpaar neerstrijkt, is nu nog een bistro gevestigd. ,,Daar zit dus de belangrijkste verandering, want we worden geen bistro. We zijn gewend om op hoog niveau te werken, met mooie producten en dat is ook wat de gast van ons in Roermond verwachten mag: dezelfde stijl van koken als die men in Heeze van ons gewoon is.”

Het nieuws dat de voormalige sterrenkok en zijn vrouw naar Limburg komen, is in horeca-kringen goed gevallen. Op de social media wemelt het van reacties van mensen die het horeca-echtpaar een warm hart toedragen. ,,We zitten al een hele tijd in het vak en kennen heel veel mensen. We worden overspoeld met gelukwensen van collega’s. Ze zien ons niet als een bedreiging; eerder als een aanvulling.”

Wie overigens denkt dat er achter de naam Sabero een diepere betekenis schuilgaat, heeft het mis. Het is eenvoudigweg de achternaam van de horeca-echtpaar, maar met de letters in een andere volgorde. Sabero dus in plaats van Boreas, de naam waarvoor gastronomen tot in de zomer van 2016 met graagte ‘een omweg’ richting Heeze maakten.

In juli van dat jaar stopte het echtpaar Boreas met de befaamde zaak. Deze werd korte tijd later onder de naam Tribeca overgenomen door Jan Sobecki, de voormalige chef van tweesterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendal. Sobecki en zijn team wisten een paar maanden later op hun nieuwe plek twee sterren in de wacht te slepen, een teken dat de continuïteit in Heeze ook volgens de mannen van de Michelin gewaarborgd was.

Dat Nico en Sonja Boreas in hun zoektocht naar een nieuwe locatie in Roermond terechtgekomen zijn is puur toeval. ,,Het had ook Weert of een plaats in Brabant kunnen zijn. De enige restrictie die we hadden is dat we ten minste 25 kilometer van de oude locatie verwijderd moesten blijven. Tegen onszelf hebben we steeds gezegd: ‘We willen een leuke zaak neerzetten en lekker koken voor tevreden klanten. De zaak mag niet te groot zijn, zodat het overzichtelijk blijft en we niet teveel personeel nodig hebben. Toevallig belde enige tijd geleden de eigenaar van het pand waar we naartoe gaan. Hij zei: ‘ik heb gehoord dat jullie op zoek zijn naar een plek om opnieuw te beginnen. Misschien moeten we eens praten. Op dat voorstel zijn we ingegaan.”

De nieuwe zaak van Nico en Sonja Boreas aan de Roerkade zal in beginsel vier dagen in de week geopend zijn. Het opnieuw behalen van één of zelfs twee Michelinsterren is niet het uitgangspunt, aldus Sonja Boreas. ,,Laat ons eerst maar eens beginnen en lekker en op een hoog niveau koken voor onze gasten. Wat de toekomst brengt, dat zien we wel.”

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu