Home > Culinair > Mooi servies in het quarantaine-restaurant

Mooi servies in het quarantaine-restaurant

De feestdagen komen er weer aan. Verschil met anders is dat die, als gevolg van de coronacrisis, deze keer heel anders zullen zijn dan in andere jaren. Al was het maar omdat de complete horeca gesloten is voor het publiek, en voor het eerst sinds mensenheugenis niet hele families of vriendengroepen gezellig bij elkaar kunnen komen om samen Pasen, Pinksteren of Hemelvaart te vieren.

Gelukkig is de horecasector vindingrijk en creatief. Restaurants in zowel Belgisch- als Nederlands Limburg spelen nadrukkelijk in op de behoefte van mensen die het – ondanks het feit dat hun bewegingsvrijheid tijdelijk is beperkt – in hun eigen huis of tuin gezellig willen maken. Bijvoorbeeld door online of telefonisch drie-, vier- of vijfgangenmenu’s aan de voordeur af te laten leveren, al dan niet in combinatie met een paar mooie flessen bijpassende wijn.

Dat mensen het leuk vinden om dit jaar thuis een restaurantgevoel te creëren, merken ze bij Maastricht Porselein in Eijsden heel goed. ,,De afgelopen weken is er duidelijk meer vraag van particulieren naar mooi serviesgoed dat je normaal gesproken tegenkomt in de betere restaurants”, zegt directeur Lucien Franssen. ,,Wij hebben het vermoeden dat er een regelrecht verband is met de tijdelijke trend dat veel restaurants de mogelijkheid bieden om met de feestdagen af te halen of complete menu’s thuis te bezorgen. Bij de gerechten zit vaak een duidelijke instructie hoe de borden bij voorkeur moeten worden opgemaakt. Wij hebben het idee dat mensen dat ontzettend leuk vinden, vooral als ze de restaurantervaring kunnen optimaliseren met de aanschaf van mooie borden, schalen, glazen en bestek.”

Wie een etentje op niveau in de huiselijke sfeer verder wil aankleden met professionele spullen, heeft bij Maastricht Porselein een ruime keuze, aldus Lucien Franssen. ,,Bijkomend voordeel in deze tijden is dat mensen er hun huis niet voor uit hoeven. Via de website Maastrichtporseleinwinkel.nl kunnen we zo’n 5000 artikelen rechtstreeks uit voorraad leveren. Het moet nogal gek lopen als mensen hier niets kunnen vinden waarmee ze de feestdagen extra cachet kunnen geven. Klanten zijn overigens ook nog altijd veilig welkom in onze 800 vierkante meter grote showroom in Eijsden. Uiteraard werken ook wij volgens de richtlijnen van het RIVM.”

Mooie spullen op tafel doen het ook goed op de social media. ,,Wat we bij bedrijven zien, zien we al veel langer bij mensen die graag uit eten gaan in een restaurant. Ze maken een foto van hun gerecht en plaatse die bijvoorbeeld op Instagram of Facebook. Wij zien geregeld de prachtigste borden voorbijkomen op borden die horecabedrijven bij ons hebben aangeschaft. Wellicht dat we als gevolg van de beperkingen die gelden de komende tijd ook meer gaan zien dat mensen dit vanuit hun eigen huis gaan doen.”

Zoerbeemden 16e, Eijsden (NL) – mp-winkel.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.