Home > Culinair > Michelin presenteert Belgische gids in Antwerpen

Michelin presenteert Belgische gids in Antwerpen

De presentatie van de Michelin Gids België & Luxemburg 2024 zal op 26 februari worden gehouden in Antwerpen. Daarmee gaat de ceremonie naar Vlaanderen, terwijl die de afgelopen jaren in Bergen in Wallonië werd gehouden.

Het evenement zal een samenwerking worden tussen de stad Antwerpen en Michelin. Daar waar Michelin in het verre verleden de sterren altijd bekend maakte via een eenvoudig persbericht, gebeurt dat nu telkens tijdens een groots opgezette presentatie, waarbij ook de ontvangende stad en regio zich kunnen onderscheiden als gastronomische regio.

De allereerste keer dat Michelin een echte ‘live’-presentatie organiseerde was overigens in Maastricht in de jaren negentig. Dat was bij wijze van experiment, waarvoor de hoofdzetel in Parijs toestemming had gegeven. Dat gebeurde tijdens de toenmalige European Fine Food Fair in MECC Maastricht. Vrijwel alle bekende Nederlandse chefs kwamen toen voor het spektakel naar de Limburgse hoofdstad.

Het experiment beviel Michelin dermate goed – mede door de hiermee gegenereerde publiciteit – dat dit in de loop der jaren in alle delen van de wereld waar een Michelin-gids verschijnt, als businessmodel is doorgevoerd.

Binnenkort hoopt Michelin bekend te maken in welke stad de Nederlandse gids 2024 wordt gepresenteerd.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.