Home > Culinair > Michelin laat vaste menuprijs voor Bib Gourmand los

Michelin laat vaste menuprijs voor Bib Gourmand los

Inspecteurs gaan prijs-kwaliteit-verhouding anders beoordelen

De vaste maximumprijs voor een 3-gangenmenu die Michelin jaren gehanteerd heeft bij het toekennen van een Bib Gourmand, geldt niet meer. Het meest recente prijsplafond was € 39, maar Michelin is tot de conclusie gekomen dat dit criterium niet meer toepasbaar is, mede door de stijgende inkoopkosten.

Uitgangspunt van een Bib Gourmand blijft een optimale prijs-kwaliteit-verhouding. Maar voortaan gaan de inspecteurs uit Brussel dat anders beoordelen in de Benelux. Vanaf nu is de algemene regel dat voor het in aanmerking komen van een ‘Bib’ een menu moet worden aangeboden van ‘rond de € 40’.  Daarbij ook een keuze mogelijkheid van minimaal 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en twee desserts, zonder supplementen. Dit menu moet altijd aangeboden worden, ook op zaterdagavond.

Een alternatieve mogelijkheid is om in plaats van een dergelijk menu de gast de kans te bieden om à la carte een voor- en hoofdgerecht te kiezen voor ongeveer € 45, met ook meerdere keuzes.

De inspecteurs kijken voortaan ook naar het totaalplaatje. Een Bib-maaltijd mag per persoon niet meer dan € 65 – € 70 bedragen, met daarbij 3 gangen, 2 glazen wijn, water en koffie. De inspecteur gaat na of de filosofie van de restaurateur past in de gedachte van een scherpe prijs-kwaliteit-verhouding, waar de Bib Gourmand voor staat.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.