Home > Culinair > Michelin gids Nederland twee maanden later, enkel nog in digitale vorm

Michelin gids Nederland twee maanden later, enkel nog in digitale vorm

In navolging van de Belgische gids zal ook de nieuwe Michelin Gids voor Nederland twee maanden later gepresenteerd worden, en wel op 29 maart 2021. Dit heeft alles te maken met de situatie rondom covid-19. De kans op een veilig evenement is in maart groter dan in januari. Daarnaast hebben ook de inspecteurs van Michelin gedurende de lockdown niet de mogelijkheid gehad om restaurants te bezoeken. Met het uitstel gunnen ze zichzelf wat meer tijd om hun werk te voltooien.

De bedoeling is dat op 29 maart een live fysiek evenement zoals andere jaren plaatsvinden in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het evenement zal ook digitaal te volgen zijn.

Voor het eerst zal de Michelin Gids Nederland uitsluitend digitaal verschijnen, dus niet meer in drukvorm. De belangstelling voor de gedrukte versie wordt internationaal elk jaar minder, terwijl veel gebruikers overschakelen naar de digitale informatie, zeker als zij onderweg zijn.

De Belgische Gids, die in januari gepresenteerd zal worden in Bergen, zal wel nog in printvorm verschijnen, omdat veel Belgische consumenten meer dan in Nederland nog hechten aan een papieren versie. De verwachting is dat Michelin in de toekomst in meerdere landen zal overschakelen naar een puur digitale vorm. Het voordeel daarvan is dat de inspecteurs tot korter voor de sluitingsdatum nog actuele informatie kunnen toevoegen. En ook is het mogelijk om ook na de bekendmaking informatie te actualiseren, zodat de gids online steeds een update krijgt.

Van alle culinaire gidsen wordt Michelin internationaal gezien als toonaangevend. Met name de chefs zelf hechten aan deze gids met de fameuze sterren de meeste waarde.

 

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu