Home > Culinair > Metamorfose voor tapperij De Poshoorn

Metamorfose voor tapperij De Poshoorn

Al een tijdje ging in Maastricht het verhaal dat de jonge Maastrichtse horecaondernemer Yves Mullenders zich volledig had teruggetrokken uit bistro Le Bouchon D’en Face in de Wycker Brugstraat – hij begon de succesvolle zaak ruim drie jaar geleden samen met chef-kok Gyan Vliegen – om zich te storten op een nieuw groot horecaproject. Maar wat dat grote project dan wel zou worden, dat wilde hij niet zeggen.

Intussen is het hoge woord eruit: Mullenders (35), al jarenlang eigenaar van Stadscafé Lure aan de Grote Looierstraat, maakte bij het krieken van het nieuwe jaar via Facebook bekend de ‘trotse eigenaar’ te zijn van tapperij De Poshoorn in de Stationsstraat, een van de bekendste dranklokalen van de stad. ,,Een nieuwjaar, iedereen wenst elkaar het allerbeste toe en dat al je dromen werkelijkheid mogen worden. Mijn droom is sinds vandaag werkelijkheid geworden. ( ) We gaan door deze stadsherberg en tapperij een frisse wind laten waaien.”

Mullenders streeft ernaar de Poshoorn, tevens een hotel en van oudsher een begrip in Maastricht, terug te brengen naar de landelijke top van bruine cafés, zo laat hij weten. Niet dat De Poshoorn het zo slecht doet, want de zaak stond in het verleden regelmatig op een mooie plek in de landelijke Café Top 100 van het horecaplatform Misset Horeca (in 2002 zelfs op één), waar het in 2015 echter een schamele 42ste plaats kreeg toebedeeld.

In november vorig jaar constateerde een aan de Café Top 100 verbonden jurylid dat het hoog tijd was dat er iets gebeurde aan de uitstraling van de zaak. ,,Je krijgt maar één keer de kans voor een eerste indruk, luidt een bekende kreet in reclameland. Ons jurylid, net als Stadsherberg De Poshoorn oud-winnaar van de Café van het Jaar titel, verbaast zich bij aankomst dan ook over de versleten Nederlandse vlag aan de gevel. Ook de entree van dit monumentale café noemt hij ‘rommelig’. Eenmaal binnen roemt hij wel de mooie ouderwetse inrichting. Schoon en sfeervol ook. Pak de uitstraling aan, willen we alleen maar adviseren. Want dit is natuurlijk wel een café dat in de Café Top 100 hoort.”

Met die uitstraling komt het wel goed, belooft de nieuwe eigenaar Yves Mullenders. Het interieur wordt grondig aangepakt door zijn vriendin Françoise Oostwegel. Zij timmert al enkele jaren stevig aan de weg als interieurontwerpster en heeft voor de Poshoorn een metamorfose in gedachten die sterk doet denken aan de jaren vijftig. Met moderne elementen, dat dan wel weer.

Qua ‘kaart’ zal De Poshoorn nieuwe stijl zich sterk gaan richten op de versterking van de biercultuur. Mullenders wil de bierliefhebber zo’n honderd verschillende referenties kunnen aanbieden. Waar het interieur teruggrijpt op de jaren vijftig, krijgen de soepen, broodjes en uitsmijters juist een eigentijdser jasje. Na carnaval weten we meer.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu