Home > Branded content > Metamorfose Restaurant Gerardushoeve

Metamorfose Restaurant Gerardushoeve

Al sinds 1974 is het gemoedelijke familiebedrijf Gerardushoeve, bestaande uit het hotel in Heijenrath en het restaurant in Epen, een begrip in het Heuvelland en ver daarbuiten. Na een grootscheepse verbouwing vond op 1 februari in aanwezigheid van 180 gasten de officiële heropening plaats door burgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens.

Metamorfose
Eigenaar Eugène Vaessen vond de tijd rijp om de vernieuwde horecaconcepten uit de Randstad ook naar het Heuvelland te brengen. Daartoe moest een rigoureuze verbouwing plaatsvinden. Vaessen: „Alleen de buitenmuren zijn blijven staan. De inrichting is volledig op de schop gegaan. Het nieuwe interieur met ronde banken en open haarden is van de hand van binnenhuisarchitect en creator Hans Kuijten. Die heeft fantastisch werk geleverd. Zo hebben we de eetzaal omgetoverd in een restaurant met knusse zitjes, geschikt voor een romantisch diner voor twee. Mensen zijn bereisd en gaan graag naar de stad. Als ondernemer moet je vooruit kijken. Met deze verbouwing willen we nadrukkelijk ook het jongere publiek aanspreken en een aantrekkelijk alternatief op het platteland aanbieden.”

Moderne maar warme look and feel
Echtgenote en mede-eigenaar Judith Vaessen is verantwoordelijk voor de moderne maar toch warme look and feel van het nieuwe restaurant. Judith Vaessen: „Mijn man is wat traditioneler, ik ben meer out-of-the-box. In het oude restaurant waren we vooral bezig om mooie streekproducten voor een goede prijs op tafel te zetten. Maar we misten wat sfeer en wilden graag dat mensen ook na het eten zouden blijven. Dankzij de verbouwing hebben we in ons restaurant verschillende intieme en strakke hoekjes gecreëerd zodat iederéén een lekker plekje kan vinden en de hele avond bij ons kan doorbrengen.”

Streekgerechten
Het restaurant, dat in 2017 nog bekroond werd met de Chapeau Publieksprijs voor ‘Het beste terras van Limburg’ vanwege het geweldige uitzicht op de Belgische Ardennen en het Duitse Eifelgebergte, is gespecialiseerd in streekgerechten. Zo komt het rundvlees uit Margraten, de forel uit Beutenaken en het wild uit het Vijlenerbos. Nieuw op de kaart is de New York Style hotdog, met varkensvlees van varkenshouderij Kuusj uit Mechelen, zelf gekonfijte zuurkool en speltbrood uit Epen.

Vertrouwde gastvrijheid
Judith Vaessen: „Het interieur mag dan wel totaal zijn vernieuwd, het beeld van Sint Gerardus, de familiefoto’s en de gezichten in de bediening zijn nog steeds dezelfde. Onze vertrouwde gastvrijheid was en is ons handelsmerk en dat zal altijd zo blijven!”

Tim Geilenkirchen en Eugène Vaessen.

Gerardushoeve
www.gerardushoeve.nl

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.