Home > Culinair > Mestreechter Punekes: een warm welkom op afstand

Mestreechter Punekes: een warm welkom op afstand

De Mestreechter Punekes, de bekende chocoladekusjes van chocolaterie DARQ in Maastricht zijn al jaren een groot succes. Veel toeristen nemen de kussende lipjes graag mee in een doosje naar huis. Ook de Maastrichtenaren zelf zijn er maar wat trots op. Veel van hen scoren regelmatig een doosje om er hun gasten mee te verrassen: het is de manier om aan te geven dat je iemand wel zou willen pune, zeker in een tijd waarin dat lang niet altijd is gewenst.

Vanaf dit voorjaar serveren tal van Maastrichtse (en niet-Maastrichtse) horecagelegenheden in plaats van het overbekende koekje een Mestreechter Puneke bij een kopje koffie of thee. ,,Op die manier willen we alle bezoekers van het mooie Maastricht warm welkom heten’’, vertelt Jorrit Consten, eigenaar van Maastrichtse chocoladebar DARQ.

Het idee om de chocolaatjes los te verpakken als zoete begeleider van een kopje koffie of thee ontstond al een tijdje terug, maar door alle drukte kwam het er maar niet van.  ,,Het afgelopen jaar was daar wel alle tijd voor’’, vertelt Consten. Hij koos ervoor het pure puneke los te verpakken en vond al snel vier partners die geïnteresseerd waren in een alternatief voor het wat afgezaagde koekje bij de koffie. Vanaf dit voorjaar krijg je de Maastrichtse kus sowieso bij Oostwegel Collection (Kruisherenhotel), Tapperij de Poshoorn en Pieke Potloed bij de koffie. Ook de eetcafés van Par Hasard in Amsterdam hebben de Maastrichtse chocoladekusjes in huis gehaald.

Jorrit Consten verwacht dat daar op korte termijn nog diverse horecagelegenheden zullen bijkomen. ,,We zijn momenteel in gesprek met zo’n tien restaurants en hotels in Maastricht. Daarnaast bestaat er ook buiten de horeca belangstelling voor onze punekes. We praten ook met een aantal bedrijven die de chocolaatjes willen inzetten bij de ontvangst van klanten of ze weg willen geven als relatiegeschenk.’’

Maastrichter Smedenstraat 2, Maastricht (NL) –darqmaastricht.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.