Home > Culinair > Magnific neemt Bib mee terug naar Lanaken

Magnific neemt Bib mee terug naar Lanaken

Een paar keer is Alain Booten als restaurant-eigenaar verhuisd, maar telkens wel langs de grote baan van Lanaken naar Maasmechelen. Dat ging van Lanaken (Contrast) naar Magnific (Maasmechelen). En nu weer terug op dezelfde plaats in Lanaken, maar dan met de naam Magnific. En met de bijbehorende Bib Gourmand van Michelin voor de goede prijs-kwaliteit-verhouding.

Tegenwoordig staat daar geen exact bedrag voor, maar globaal rekent Michelin dan op een maximumbedrag van € 75 voor drie gangen, wijn en water.

En dat kan Alain Booten met zijn team halen. Dat wil zeggen met maitre Gioo en met chef-kok Anton van den Brink, die al jaren bij hem werkt en in het verre verleden nog lange tijd bij Pirandello in Landgraaf achter de pannen stond.

De adressen veranderden soms, maar de stijl van de keuken is nagenoeg hetzelfde gebleven, namelijk Frans-Italiaans. Met nog een klassieke tournedos maar evengoed een loempia gevuld met kreeft, wat dan weer een knipoog naar Azië betekent. Een ruime keuze à la carte bovendien, zodat gemakkelijk kan worden afgeweken van de menu’s.

Alain Booten zit al decennia in de horeca, heel vroeger nog als uitbater van zogeheten danscafés. En hoewel de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels bereikt is, zegt hij de horeca nog niet vaarwel, want die geeft hem energie. Bovendien is Magnific maar vier dagen open, van vrijdag tot en met maandag. Maar dan wel van 12 tot 23 uur doorlopend. Van die flexibiliteit maakt de schare aan klanten dankbaar gebruik.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.