Home > Culinair > Maastrichts sterrenrestaurant Rantree op Festifood Durbuy

Maastrichts sterrenrestaurant Rantree op Festifood Durbuy

Restaurant Rantree (*) in Maastricht is dit weekeinde vertegenwoordigd op het eerste Festifood in Durbuy in de Ardennen. Een equipe met chef Ralph Hermans neemt deel aan dit culinaire festival, samen met onder meer 3-sterrenchef Peter Goossens, die tegenwoordig betrokken is bij La Rigue in Knokke, en Wout Bru van Le Grand Verre / Les Sangliers in Durbuy.

„Wij zijn gevraagd om hier mee te doen”,  vertelt Ralph Hermans. „Er zijn hier heel wat sterrenchefs en het bijzondere is dat elk restaurant in een eigen stand één gerecht aanbied tegen 10 euro. Dat maakt het festival heel toegankelijk. Bovendien is Durbuy steeds meer het Knokke van de Ardennen. Er komen hier veel Belgische gasten, maar we hebben toch ook al heel wat Limburgers gezien.”

Een van de gasten was voormalig hoofdinspecteur van Michelin, Werner Loens. „Het niveau ligt hier hoog. De formule moet de komende jaren nog wat bekender raken, maar ik heb al heel wat tevreden mensen gesproken.”

Het concept Festifood bestaat al enkele jaren in Mons (Bergen) en wordt verder uitgerold over nog enkele steden in België. „En wie weet komen we ook nog naar Maastricht, dat moeten we nog onderzoeken”, zegt organisator Jean-Noël Delaunois.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

Lees nu

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.