Home > Culinair > Luxe hotels in en rond Maastricht in opmars

Luxe hotels in en rond Maastricht in opmars

Het nieuws dat het Van der Valk-concern een nieuw luxe hotel gaat openen in Maastricht, past in de opmars van luxe hotels in en rond de Limburgse hoofdstad. MECC Maastricht en kunstbeurs TEFAF zijn er alvast blij mee.

De bezetting in de twee grote kantoorgebouwen van Vodafone-Ziggo werd de laatste jaren steeds dunner, sinds een belangrijk deel van deze provider naar Amsterdam is verhuisd. Frans Willem Cox, eigenaar van het succesvolle Van der Valk-hotel langs de A2, was dat ook opgevallen en hij en zijn vrouw Jacqueline gaan  in 2025 in de zuidelijke vleugel van het Vodafone-gebouw een nieuw hotel openen onder het label Valk Exclusief. Op de Zuidas in Amsterdam is er al een hotel met dit voor Van der Valk hoogste label. In Maastricht wordt het een 4-sterren superior hotel met 110 kamers. Op het dak komt er ruimte voor wellness en fitness en in een serre kunnen de gasten aan de oever van de Maas genieten van een mooie uitzicht.

De Maastrichtse hotelier Benoit Wesly, die Hotel Derlon exploiteert, is al jaren bezig met een 5-sterrenhotel in de Boschsstraat, met 50 kamers, onder de naam Grand Hotel. De bouw heeft flinke vertraging opgelopen door juridische procedures maar de Raad van State heeft afgelopen zomer de bezwaren van omwonenden ongegrond verklaard.

Het tot nu toe enige 5-sterrenhotel in de stad, het Kruisherenhotel, heeft plannen tot uitbreiding met 50 kamers. De bekende architecte Francine Houben is door de Oostwegel Collection onder de arm genomen om de nieuwe vleugel in te passen in het historisch kader. Er moeten nog een aantal procedures worden afgewikkeld voordat de werkelijke bouw kan beginnen.

En op 5 minuten afstand van Maastricht verrijst op het landgoed van Kasteel Oost in Oost-Maarland een nieuw hotel met 80 kamers, dat ook streeft naar een 5-sterrenstatus. De opening is voorzien eind 2024.

Jarenlang hielden de bestaande hotels, verenigd in de SAHOT, uitbreiding met grotere nieuwe vestigingen tegen, omdat daar geen markt voor zou zijn. Maar de lokale en regionale overheden hebben nu toch ruimte gegeven, omdat er een gebrek zou zijn aan het topsegment.

MECC Maastricht dringt al jaren aan op uitbreiding van het aantal luxe hotels, omdat internationale congresgangers hierom zouden vragen. Ook de organisatie van TEFAF Maastricht dringt al langer aan op meer luxe hotels in de regio, om hiermee de internationale bezoekers te kunnen bedienen.

 

 

 

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

Lees nu

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.