Home > Culinair > Luc Bellings komt terug op voornemen om te stoppen

Luc Bellings komt terug op voornemen om te stoppen

Auteur: Maarten van Laarhoven

De Hasseltse tweesterrenchef Luc Bellings heeft zijn plannen bijgesteld. In tegenstelling tot wat hij eerder bekendmaakte doet hij helemaal geen stapje terug omdat hij het fysiek het niet meer aankan. Integendeel, hij gaat gewoon door op de oude voet: vanavond opent aan de Luikersteenweg 366 in Hasselt zijn nieuwe zaak: ‘De Vork van Luc Bellings’

Opmerkelijk is dat Bellings’ nieuwe restaurant slechts drie panden verwijderd ligt van de oude sterrenzaak. Ook aan het concept wordt niets gewijzigd, zo verklaren de chef en zijn vrouw Brigitte op hun internetsite. ,,Alles wordt weer helemaal nieuw, maar onze kookstijl blijft. Neen, geen frituur of brasserie maar topgastronomie.”

In januari van dit jaar was Bellings nog resoluut. Hij liet weten de handdoek in de ring te gooien omdat hij de zware druk die dagelijks op hem lag niet meer aankon. Daarom broedde hij samen met zijn echtgenote op iets kleiners; iets wat hem meer rust zou geven. ,,Pijnstillers slikken om mezelf te blijven afbeulen aan die stoof: nooit meer”, verklaarde hij in het Belang van Limburg.  

Ook de financiën speelden destijds een rol. ,,Met twee man personeel en twintig borden in één dag hou ik evenveel over als een grote sterrenzaak te laten bollen met twaalf man in dienst”, aldus de Hasseltse sterrenchef.

In de nieuwe zaak, waarmee Bellings opnieuw op sterrenjacht gaat, is ook het prijsniveau weer als vanouds

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu