Home > Culinair > Limburgse Wijnweek sluit af met Autumn Fête bij Château Neercanne

Limburgse Wijnweek sluit af met Autumn Fête bij Château Neercanne

De tweede editie van de Limburgse Wijnweek, die op 14 september begint, sluit op zondag 20 september af met een Autumn Fête op het terras van l‘Auberge de Neercanne in Maastricht. In samenwerking met de bekende Limburgse wijnconnaisseur Mario Tertschnig, specialist op het gebied van Limburgse en Oostenrijkse wijnen, wordt een lunch geserveerd die bestaat uit acht gangen. De gerechten worden grotendeels bereid met ingrediënten uit de eigen tuin van Château Neercanne. Ze worden gepresenteerd in combinatie met acht verschillende wijnen, afkomstig van acht vooraanstaande producenten uit Nederlands en Belgisch Limburg, waaronder de Apostelhoeve, Hoeve Nekum en Wijndomein Aldeneyck.

Bij slecht weer wordt de lunch verplaatste naar de sfeervolle grotten bij Château Neercanne. In verband met het feit dat vanwege de coronaregels het aantal deelnemersmoet worden beperkt, vindt de lunch op twee verschillende tijdstippen plaats: de ‘middaglunch’ begint om 12 uur en duurt tot 15 uur; de late lunch vangt aan om 16 uur en wordt rond 19 uur afgesloten.

Tijdens de Limburgse Wijnweek staan veel wijnbars en restaurants in het teken van de Zuid-Limburgse wijn. Bij een aantal wijngaarden is het mogelijk om die te bezoeken en de wijnen te proeven.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.