Home > Culinair > Limburgse wijnen vallen in de prijzen

Limburgse wijnen vallen in de prijzen

Tijdens de jaarlijkse Wijnkeuring van de Lage Landen, dit jaar gehouden in Kasteel Amerongen op de Utrechtse Heuvelrug, zijn afgelopen zondag diverse Limburgse wijnen in de prijzen gevallen. Een van de wijnen die een gouden medaille kregen is de mousserende Brut Classique van Wijngoed Fromberg in Ubachsberg.

Voor Wijngoed Fromberg, tien jaar geleden de eerste producent van mousserende wijn in Nederland, was het de eerste keer dat het deelnam aan deze wijnkeuring. Een mooi resultaat om dan meteen met een gouden medaille naar huis te gaan vindt Marcel Soomers, eigenaar van Wijngoed Fromberg. ,,Al jaren weten wij de kwaliteit van onze wijnen hoog te houden en doen wij ons best om een eerlijk en ambachtelijk streekproduct neer te zetten. Deze medaille is een mooie bekroning op het werk dat wij al jaren leveren”, aldus Soomers.

Niet alleen de mousserende Brut Classique viel in de prijzen, ook de mousserende Brut Rosé van de Fromberg en de Vrakelberg kregen een medaille, respectievelijk een bronden en een zilveren. Beide wijnen worden door Wijngoed Fromberg vervaardigd. ,,Misschien dat we volgend jaar ook onze stille wijnen inzenden”, zegt Soomers.

Jaarlijks organiseert de Stichting Wijninstituut Nederland (WIN) de Wijnkeuring van de Lage Landen voor wijngaarden in Nederland en België. De jury keurde maar liefst 242 wijnen afkomstig van 67 Nederlandse en Belgische wijngaarden. De wijngaardeniers zenden zelf de wijnen in die deelnemen aan de keuring. Deze wijnkeuring vindt plaats bij het Weinbauamt in Neustadt an der Weinstrasse, waar een vaste organisatie de wijnen blind keurt.

Ook verschillende wijnen die worden geschonken in hotel-restaurant Gerardushoeve in Epen kregen internationale erkenning. Het gaat om wijnen die zijn ontwikkeld in samenwerking met Stan Beurskens van  Wijngaard St. Martinus uit Vijlen. De Gerardus rosé 2018 werd als beste wijn van Nederland en België beoordeeld. ,,We zijn zeer vereerd met deze bijzondere erkenning. De wijnen worden samen met Stan Beurskens en het gehele team van Hotel Restaurant Gerardushoeve samengesteld. Deze erkenning is dan ook een prachtige beloning op het harde werk van ons allen. En daar zijn we bijzonder trots op”, aldus eigenaar Eugene Vaessen.

Overigens viel Wijngaard St. Martinus in Vijlen nog een bijzondere eer ten deel. Stan Beurskens werd niet alleen uitgeroepen tot beste wijngaardenier van 2019, maar ook van 2017, 2018 en 2019 samen.

 

________________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu