Home > Culinair > Limburgs Culinair Gala 2021 tijdens BBB Maastricht

Limburgs Culinair Gala 2021 tijdens BBB Maastricht

De derde editie van het Limburgs culinair gala vindt plaats op maandag 11 oktober 2021, tijdens de horecabeurs BBB Maastricht in het MECC Maastricht.

Het Limburgs Culinair Gala is ruim 2 jaar geleden in het leven geroepen door Chapeau Magazine met als doel jonge culinaire talenten uit eigen provincie een podium te bieden en om de Limburgse culinaire wereld een impuls te geven. Silvie Slachter, beursmanager BBB Maastricht vindt het gala een geweldige aanwinst voor de beurs. „BBB Maastricht en Limburgs Culinair Gala hebben beide als doel meer aandacht te vragen voor de Limburgse gastronomie. Met deze samenwerking versterken we elkaar in deze missie en kunnen we gebruikmaken van elkaars netwerk en kwaliteiten.”

Tijdens de finale van kookwedstrijden op BBB maandag worden de deelnemende Limburgse ‘young professionals’ beoordeeld door een vakjury met gerenommeerde namen uit de gastronomie. De winnaars worden diezelfde avond tijdens het gala bekend gemaakt.

Vorig jaar werd het een dubbelslag voor restaurant Rantree met Simon VanBuel (keuken) en Renaldo Augusto (bediening) als winnaars. De jonge ondernemersprijs ging naar Cedrik Pieters en Ellis Huijnen van restaurant Het Gerecht in Roermond.

Het diner op het Limburgs Culinair Gala wordt bereid door meerdere Limburgse Michelin sterrenchefs, die gezelschap krijgen van telkens één sterrenchef van buiten de provincie. Met trots presenteren wij komende editie Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS® en restaurant Wils, beide door Michelin bekroond met één ster. Vermaat Groep, de nieuwe horecapartner van MECC Maastricht en tevens eigenaar van RIJKS®, wordt de culinaire partner van het gala en zal de hele logistieke operatie op zich nemen.

De organisatie van BBB Maastricht en Limburgs Culinair Gala is hoopvol dat het evenement in oktober onder normale omstandigheden kan plaatsvinden.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu