Home > Culinair > LES: Hip en gezond uit de keuken van Lesley Rehaen

LES: Hip en gezond uit de keuken van Lesley Rehaen

Op het Pancratiusplein in Heerlen wordt tijdens het tweede weekend van september weer het bekende culinair event Parkstad Culinair gehouden. Met uitzicht op twee van de meest iconische landmarks van Heerlen, geniet je tijdens op 6, 7, 8 en 9 september van de veelzijdigheid en vele mogelijkheden van een tiental horecazaken uit Parkstad Limburg. In aanloop naar Parkstad Culinair stelt Chapeau Magazine de deelnemende restaurants een voor een aan jullie voor. Vandaag LES.

Tijdens een vakantie in Marokko proefde Lesley Rehaen voor de eerste keer de smaken van de Arabische keuken. Ze genoot er zo van dat ze bij thuiskomst direct aan het koken sloeg. Dankzij de inspiratie uit het Midden-Oosten heeft Lesley zich de afgelopen jaren ontpopt tot een gewild cateraar voor Arabische buffetten en gezonde maaltijden.

Make Food Les War
,,Ik vond het zo leuk om te koken met de smaken en recepten uit het Midden-Oosten dat ik anderhalf jaar geleden besloot een keertje op Supermarket Maastricht te gaan staan”, vertelt Lesley. Schijnbaar was zij niet de enige die dat leuk vond, binnen no time was alles uitverkocht. Vanaf dat moment is Lesley begonnen met het cateren van Arabische buffetten. Na enige tijd wilde ze verder uitbreiden. Toentertijd waren er in Parkstad beperkte mogelijkheid voor het afhalen van gezonde maaltijden. Voor Lesley genoeg reden om zich helemaal te verdiepen in gezonde voeding en ook dit te gaan aanbieden.
Iedere week biedt Lesley via haar cateringbedrijf Make Food Les War een ander menu met vegan, vega, vlees en vis-opties aan. Ze werkt voor alle gerechten met extra groenten zodat haar klanten extra vitaminen en minder koolhydraten nuttigen.

LES
Anderhalf jaar nadat Lesley begon met het cateren van Arabische en gezonde maaltijden, is de vraag naar haar maaltijden enorm gegroeid. Make Food Les War is inmiddels zo populair dat Lesley de catering niet meer vanuit thuis kan verzorgen. Eind dit jaar zal Lesley daarom in hartje Kerkrade haar eerste afhaalzaak openen. Zes dagen per week kunnen hier dan lunch en diner afgehaald worden. Hoewel de focus voornamelijk ligt om het afhalen van de maaltijden, is er ook plek om maaltijden in de zaak te nuttigen. Aan de grote ramen aan de voorzijde van het pand komen zelfs werkplekken.

Parkstad Culinair
Voordat de deuren van LES openen, is Lesley eerst nog op Parkstad Culinair te vinden. Dat is voor haar de eerste keer en mede daarom toch een beetje spannend. Bijzonder is toch wel de menukaart van LES op Parkstad Culinair: die bestaat uit twee à drie dagelijks wisselende gerechtjes. Dat betekent dat je als bezoeker elke dag verrast kunt worden door een nieuw gerecht uit de keuken van Lesley. De smaken van het Midden-Oosten zijn ook teruggebracht in de menukaarten voor Parkstad Culinair.

Hoewel ze het dus spannend vindt, heeft Lesley erg veel zin in Parkstad Culinair. ,,Normaal gesproken kom ik er ieder jaar als bezoeker. Ik vind het vooral zo’n leuk event omdat het zo lekker huiselijk en gezellig is.’’

_______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu