Home > Culinair > Les Épicuriales van Luik maakt na twee jaar comeback

Les Épicuriales van Luik maakt na twee jaar comeback

Goed nieuws voor de culinaire lekkerbekken, want Les Épicuriales de Liège is terug. Tijdens het pinksterweekend (2 tot en met 6 juni) kun je in het Parc de la Boverie terecht om te gaan proeven bij een aantal bekende restaurants en sterrenchefs.

De organisatie pakt meteen uit met een topeditie. In vijftien paviljoententen zullen vijf dagen lang bekende chefs uit Wallonië en Frankrijk aan de slag gaan met smaken uit heel de wereld. Wie denkt dat quatre-mains een term is die alleen wordt gebruikt in de wereld van de klassieke muziek heeft het mis: de term is evengoed toepasbaar in de keuken. In de zogeheten ‘Chefs Tent’ leven diverse koks zich uit om met vereende krachten de lekkerste gerechten samen te stellen. Er zijn vier tot vijf services per dag.

De motivatie om deel te nemen aan het evenement is groot: na twee jaar corona wil iedereen terug naar het ‘oude normaal’. Eregast zijn onder anderen: Medhir Kebboul (Savarin la Table, Parijs), Thomas Troupin (Toma), André Le Letty (Bistrot du Maqui, Parijs) of Arnaud Delvenne (Nono resto Luik). Les Épicuriales betekent niet alleen lekker tafelen, het culinaire evenement biedt ook volop animatie, waardoor het voor de circa 20.000 bezoekers die worden verwacht, extra gezellig toeven is onder de rook van het Museum de la Boverie.

Les Épicuriales, Parc de la Boverie, is geopend van 2 juni 6 juni. De entree is gratis. Er is parkeergelegenheid bij Mediacité Liège, op 200 meter verderop. Of neem de trein tot Liège Guillemins, ook op loopafstand. Kijk voor de exacte openingstijden en andere praktische informatie: op epicuriales.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.