Home > Culinair > Le Bouchon d’en Face viert eerste lustrum

Le Bouchon d’en Face viert eerste lustrum

Auteur: Maarten van Laarhoven

Voor veel mensen is het nauwelijks te bevatten, maar Le Bouchon d’en Face, de op Lyonese leest geschoeide brasserie in de Wyckerbrugstraat in Maastricht, bestaat alweer vijf jaar. Om dat te vieren werd afgelopen maandag voor één avond de bekende Belgische chef-kok Wout Bru van stal gehaald.

De sterrenchef was speciaal voor het eerste lustrum van Le Bouchon d’en Face vanuit Durbuy – een stadje in de Ardennen – naar Maastricht gekomen om zo’n zeventig speciale gasten, in samenwerking met het keukenteam van Le Bouchon te verrassen, met een bijzonder vijfgangenmenu. Daarbij werd oner meer genoten van een ceviche van hamachi, passievruchten, mango en crême van curry, toast van gelakkeerde gerookte paling, salade van jonge spinazie met miso en parmezaan, bavette van het Blanc Bleu Belge met Argentijnse salsa, kruidenboter met tomaat en espuma van mosterd en een chocoladedessert.

Bru – de grote leermeester van chef Gyan Vliegen van Le Bouchon d’en Face – is in Frankrijk een begrip: hij is de enige Belgische chef die in de bakermat van de internationale gastronomie twee sterren bij elkaar kookte. Tegenwoordig bestiert hij in hotel Sanglier des Ardennes in Durbuy restaurant La Bru’sserie. Hij exploiteert deze eetgelegenheid samen met de bekende Belgische ondernemer en miljardair Marc Coucke.

Tijdens de jubileumavond in Maastricht, die ruim twee maanden van tevoren was uitverkocht, waren vele bekende gasten en trouwe klanten van Le Bouchon d’en Face aawezig, samen met familie en vrienden van het huis. Onder hen een aantal Belgische fans van wout Bru, onder wie voormalig stervoetballer Erik Meyer, Hennie Bastiaans, Marc Alofs van La Butte aux Bois, Michel Maes van Maes vastgoed, Lou Arpot, wijnkenner en tandarts in ruste en niet te vergeten Yves Mullenders en Françoise Oostwegel, respectievelijk voormalige medeoprichter en inrichter van het sfeervol restaurant.

Komend weekend neemt het hele bedrijf deel aan de overbekende Run In Lyon. Tot slot is er op 15 november een ‘sjieke’ avond bij Bouchon, waar Robin Berben, patron-cuisinier van Café Sjiek in Maastricht als gastkok zijn opwachting maakt.

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu