Home > Culinair > L’Aperi Vino opnieuw hoofdsponsor winefair Lanaken

L’Aperi Vino opnieuw hoofdsponsor winefair Lanaken

Auteur: Maarten van Laarhoven

De bekendste wijnbar van Belgisch-Limburg, L’Aperi Vino in Hasselt, verhuist voor één weekend naar Lanaken! L’Aperi Vino is dit jaar namelijk opnieuw de hoofdsponsor van Winefair Limburg. ,,Na het succes van 2015 moesten we dit gewoon voortzetten”, aldus Dirk Hendrickx, eigenaar van de succesvolle wijnbar aan de Zuivelmarkt in Hasselt. De wijnkaart van L’Aperi Vino telt maar liefst 34 open wijnen, grotendeels afkomstig uit Frankrijk en Italië, maar ook uit andere delen van de wereld.

Nieuw dit jaar is een heuse ‘pop up’-charcuteriebar op het podium van de grote hal van de Winefair, die van 28 tot en met 30 oktober wordt gehouden. Hiervoor werkt de organisatie samen met Geyskens delicatessen en het Italiaanse merk Vilani. ,,De bezoeker kan bij ons relaxen met een heerlijk charcuteriebordje met de bekende L’Aperi Vino-service”, zegt Winefair-organisator Stefan Frissen.

L’Aperi Vino, een samenvoegsel van ‘aperitivo’ en ‘vino’, is een bijzonder Wine & Food-café, gelegen naast de Goei Goesting in Hasselt. ,,In Italië kom je het concept van een gecombineerde aperitief-/wijnbar wel vaker tegen, maar hier in Limburg niet.  L’Aperi Vino heeft waarden als kwaliteit, niveau, innovatie en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan”, aldus Dirk Hendrickx. ,,Waarden die ook terugkomen in de opzet en organisatie van Winefair. Het was voor ons dan ook een logische keuze om dit partnership wederom af te sluiten. De hipste wijnbar hoort gewoon bij het leukste wijnevent van Limburg.”

Zoals gebruikelijk ontvangen bezoekers bij hun toegangsticket van Winefair een voucher die recht geeft op een gratis glas prosecco bij L’Aperi Vino. De voucher is tot het einde van het jaar te gebruiken, aldus Stefan Frissen. Ook de twee andere zaken van Hendrickx, de Goei Goesting & Buon Eatalia, allebei eveneens gelegen aan de Zuivelmarkt in Hasselt, profiteren mee van de samenwerking. In de maand oktober serveert zowel de bistro als de hippe Italiaan een speciaal Winefair-menu. Elke gast die dit menu bestelt, ontvangt een gratis toegangskaart voor de beurs.

Lees hier een uitgebreide reportage over de drie horecazaken van Dirk Hendrickx: Mediterrane levenslust in de Hoofdstad van de Smaak

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu