Home > Branded content > Landgoed kasteel Limbricht: Italië op z’n best

Landgoed kasteel Limbricht: Italië op z’n best

Het zelfvertrouwen van ondernemer Igor Stel kent geen grenzen. „Dit wordt één groot gesamtkunstwerk,” zegt de Holtumer op de schitterende binnenplaats van Landgoed Kasteel Limbricht. De succesvolle zakenman is helemaal klaar om het landgoed nieuw leven in te blazen. Met respect voor de historie. „Neem alleen deze boom,” zegt Stel, gezeten op het houten terras dat hij rond diezelfde boom heeft laten aanleggen. Verontwaardigd: „Deze boom is getuige geweest van honderden jaren geschiedenis en mensen zetten er tot voor kort gewoon hun fietsen tegenaan!”

De manier waarop het sfeervolle landgoed, een officiële trouwlocatie hem aansprak, stelde hem in staat om de kansen van deze locatie te zien. „Het wordt hier een en al beleving. We zijn zo zelfvoorzienend mogelijk. Met brood uit onze eigen bakkerij, een proeflokaal met open keuken waar onze eigen producten uit de charcuterie geproefd kunnen worden. Maar ook een groentekas, een kruidentuin én een vijver vol met verse forellen, die verser dan vers, en in onze eigen rookovens gerookt, bij de gast op het bord belanden.” ‘Italië op zijn Limburgs’ is de formule waarmee Stel zowel de particuliere als de zakelijke markt gaat veroveren. „Italianen koken fantastisch en hebben maar weinig nodig om er iets van de maken. Wijn, mooie ham, goed brood, eersteklas olijfolie en een beetje zout. That’s it! Een plek als deze heeft niet meer nodig, hoewel we het assortiment wel een stuk groter maken.” 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu