Home > Culinair > La Butte heeft mooiste restauranttuin van Vlaanderen

La Butte heeft mooiste restauranttuin van Vlaanderen

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

De tuin van restaurant La Source bij Hostellerie La Butte aux Bois in Lanaken is uitgeroepen tot mooiste restauranttuin van Vlaanderen. De nieuwe erkenning voor de zaak die de afgelopen jaren als diverse prijzen in de wacht sleepte komt van de restaurantsite ‘FoodTaster.be‘, een in België veelgebruikte digitale restaurantgids.

‘FoodTaster.be’ bezoekt bedrijven anoniem. Dat doet ze met een aantal inspecteurs, die in het verleden ook werkzaam waren bij de bekende gidsen. Daarbij wordt gelet of het totale plaatje klopt: de kaart, de bediening, de locatie, infrastructuur, orde en netheid, een eventueel meertalige bediening en nog veel meer.

In Lanaken waren de inspecteurs onder meer onder de indruk van de uitstraling van het park van 1,5 hectare rondom het gastronomische restaurant La Source (één Michelinster). In hun rapport spreken ze van ‘een innemende oase binnen het totale domein, dat in totaal goed is voor 15 hectare. Met name de oude beuk van 150 jaar, de Asbeek als min voor de vennen, de zoom van rododendrons, de kunstwerken, naast de stokoude druivelaar, blauwe regen en buxus liggen er zo liefdevol verzorgd bij dat het een surplus is voor een perfect gedekte, lekkere tafel.’

In de FoodTaster.be top-5 van Belgisch-Limburg staat La Source op de tweede plaats met 87 punten, vlak achter De Slagmolen in Opglabbeek, dat 88 punten scoorde. Op de derde plaats volgt De Kristallijn in Genk, net als La Butte Aux Bois een zaak van de familie Bullens.

De recensiewebsite omvat momenteel zo’n 150 restaurants, voornamelijk uit België, maar er worden ook enkele zaken uit Barcelona en Parijs vermeld. Binnenkort volgt Londen.

De website, een initiatief van maître-sommelier François Huysmans werkt onafhankelijk en is niet gebonden. Per restaurant wordt een bondige, heldere beschrijving gegeven van de totaalbeleving, foto’s, prijzen en praktische informatie.

Op de foto: directeur Marc Alofs en chef Ralf Berendsen mochten de oorkonde ‘Mooiste Restauranttuin van Vlaanderen 2016’ in ontvangst nemen (foto Jempi Welkenhuysen)

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu