Home > Culinair > Kijk binnen bij het nieuwe, hippe De Leuf

Kijk binnen bij het nieuwe, hippe De Leuf

Restaurant De Leuf heeft een nieuw interieur. In een korte maar rigoureuze verbouwing van slechts vier weken, werd de sterrenzaak in Ubachsberg volledig in het nieuw gestoken. Net als op het bord, spelen nu ook in het interieur Aziatische elementen en lokale materialen de hoofdrol.

Na jaren van wit tafellinnen werd het afgelopen zomer tijd voor wat nieuws, vonden ze bij De Leuf. Het huidige, vrij klassieke interieur sloot jarenlang naadloos aan bij de klassiek Franse keuken van Paul van de Bunt en zijn opvolgers. Maar sinds de introductie van de kookstijl van Pauls zoon Robin van de Bunt en diens souschef Thijs Gerards ontstond er een kloof tussen de uitstraling van De Leuf en de smaken op het bord. Onder creatieve leiding van Tim Reiters van Ontwerpbureau Reiters werd het witte tafellinnen afgelopen zomer ingeruild voor Asian esthetics using local materials.

Het idee is rauw, de uitvoering warm en sereen, met Aziatische elementen die veelal zijn uitgevoerd in lokale materialen. Een beetje zoals op het bord ook dus. Zo vormt het Kunradersteen, dat vlak bij De Leuf gedolven wordt, een belangrijke pijler in het interieur en is er veel gebruik gemaakt van warme kleuren en zachte materialen.

Niet alleen het hele interieur ging op de schop, De Leuf kreeg met de korte verbouwing ook een nieuwe indeling en nieuwe routing. ,,De lounge heeft plaats gemaakt voor een showkeuken waar we tijdens lunch en diner live cooking doen. Daarnaast zijn er twee werkstations voor amuses en hapjes en een bar voor cocktails en theeën ingericht. Allemaal in het oog van de gast’’, vertelt Robin van de Bunt. Ook hebben het aantal couverts teruggebracht, zodat er meer ruimte is voor beleving in het restaurant en aan tafel, waardoor het team nog meer kan inzetten op kwaliteit.

,,We zijn heel blij met het nieuwe interieur. Het is eigentijds en warm en past helemaal bij ons familiebedrijf, onze visie op gastvrijheid en ons jonge team’’, zegt gastvrouw Sandra van de Bunt. ,,Robin en Michelle (Robins zus en tevens sommelier, red.) kunnen nu nog meer hun gevoel kwijt in het bedrijf en dat is belangrijk voor mij. Ik run het bedrijf voltijds en met veel plezier en daar komt op korte termijn geen verandering in, maar we zijn hiermee wel klaar voor de volgende toekomststap.”

Dalstraat 2, Voerendaal (NL) – deleuf.nl

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.