Home > Culinair > Kasteel Wittem heeft een nieuwe eigenaar

Kasteel Wittem heeft een nieuwe eigenaar

Hotel-restaurant Kasteel Wittem heeft een nieuwe eigenaar. Ronald en Silvia de Meij, die het uit de veertiende eeuw daterende kasteel sinds 2011 in bezit hadden, hebben hun eigendom overgedragen aan Nicole en Alexander Wilden.

Het Duits-Nederlandse ondernemersechtpaar woont in Maastricht en bezit in de buurt van Aken enkele fabrieken waar ze technische benodigdheden maken voor de automobielindustrie. Alexander Wilden vervult tevens een belangrijke rol binnen het bestuur van CHIO Aken, een van de grootste paardensportevenementen ter wereld.

De nieuwe eigenaren zijn van plan om de komende jaren flink te gaan investeren en het bedrijf te laten groeien. Elke kamer en elk vertrek wordt in het nieuw gestoken en in het woonhuis van de vorige eigenaren – die gaan verhuizen, maar wel bij de bedrijfsvoering van het kasteel betrokken blijven – komt een aantal luxe suites.

Ook het niveau in de keuken en de sfeer en beleving in het inpandige restaurant Violin worden de komende tijd naar een hoger plan getild, zo bevestigt de nieuwe eigenaresse. Eerder dit jaar trok Kasteel Wittem in de persoon van Sven Nijenhuis al een nieuwe chef aan. Nijenhuis is de talentvolle zoon van chef-kok Otto Nijenhuis (Château St. Gerlach). Ondanks het feit dat hij pas 29 is, kan hij terugkijken op een indrukwekkende carrière. Zo was hij onder meer souschef bij La Butte Aux Bois en het Arresthuis, en werkte hij als chef de partie bij Beluga, Parkheuvel en Ivy (Rotterdam). Daarvoor al deed hij ervaring op in de topgastronomie bij Da Vinci en De Leuf.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.