Home > Culinair > Kasteel van Ordingen lid van Relais & Châteaux

Kasteel van Ordingen lid van Relais & Châteaux

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden is opgenomen in de lijst van Relais & Châteaux, een mondiale vereniging van luxehotels en gastronomische restaurants met bijna zeshonderd leden in 68 landen op de vijf continenten. Relais & Châteaux, omvat historische hotels en restaurants die worden geëxploiteerd door onafhankelijke hoteliers, chef-koks en eigenaren.

De Belgische afdeling telde tot nog toe zes leden. Het Kasteel van Ordingen is het zevende. De luxueuze slaapgelegenheid kreeg in februari van dit jaar, als vierde hotel in Vlaanderen, de vijfsterrenclassificatie toegekend.

,,Wij voelen ons enorm vereerd met dit lidmaatschap”, zegt general manager Yannick Bouts. ,,Relais & Châteaux is een mondiaal label, dat kwaliteit en beleving garandeert, vanaf het moment van reservering tot het uitchecken en alle aspecten daartussenin. Deze erkenning biedt ons de mogelijkheid om een internationaal publiek aan te spreken.”

Kasteel van Ordingen uit handen van minister van Toerisme Zuhal Demir zijn vijfde hotelster kreeg heeft het personeel van het kasteel niet stilgezeten. ,,We hebben de voorbije maanden hard gewerkt om aan de vereisten voor beide labels te voldoen, maar we zitten niet stil. We hebben nog enkele ambitieuze plannen”, aldus Yannick Bouts.

De restauratie van de voormalige residentie van de heren van Ordingen nam ruim twintig jaar in beslag. Tegenwoordig is het een horecalocatie die zowel de dag- als de verblijfstoerist kan aanspreken. Het complex omvat onder meer een hotel met kamers die werden ingericht door Pieter Porters, restaurant Aurum (15,5/20 in Gault&Millau), Bistro Richard en een wellness.

Ordingen-Dorp 50, Sint Truiden (BE) – kasteelvanordingen.be

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu