Home > Culinair > Kasteel Oost op zoek naar nieuwe topchef na afhaken Jacob Jan Boerma

Kasteel Oost op zoek naar nieuwe topchef na afhaken Jacob Jan Boerma

Kasteel Oost in Oost-Maarland bij Eijsden is op zoek naar een nieuwe topchef, nu er geen akkoord is bereikt met 3-sterrenchef Jacob Jan Boerma.

De bekende chef, die diverse restaurants runt van Amsterdam tot Japan, liet afgelopen zomer tijdens ’t Preuvenemint in Maastricht weten dat hij de eindverantwoordelijkheid op zich zou nemen voor het gastronomische concept in het kasteel dat momenteel verbouwd wordt.

„Misschien was dat wat vroeg”, reageert Michel Maes, die samen met zijn broer Leon eigenaar is van de locatie. „We zijn zakelijk niet tot elkaar gekomen. Voor beide partijen is dat jammer, maar het is niet anders, we moeten weer verder. Een deal is pas een deal als er een handtekening onder staat.”

Er wordt intussen gezocht naar een nieuwe chef. De ambities blijven hoog. Dat bevestigt Marc Alofs, die de dagelijkse leiding over het hotel-restaurant zal krijgen, al eerder. „Wij gaan voor een 5-sterrenhotel met een fine dining-restaurant en een meer toegankelijke brasserie. Daarvoor zoeken we een chef die als een culinair directeur de eindverantwoordelijkheid heeft over de food and beverage.”

De bedoeling is dat het hotel en de restaurants begin volgend jaar de deuren openen.

Jacob

Jacob Jan Boerma en Michel Maes deze zomer op het Vrijthof.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.