Home > Culinair > Kasteel Eyckholt weer open voor publiek

Kasteel Eyckholt weer open voor publiek

Auteur: Xavier Cortenraedt

Vandaag gaan de deuren van Kasteel Eyckholt in Roosteren weer open voor het publiek. Eigenaar Ria Joosten nodigde gisteravond zo’n veertig relaties uit voor een preview diner. Een ideaal moment om het nieuw samengestelde team aan elkaar te laten wennen. Wij mochten ook aanschuiven, en we hebben ons zeker niet beklaagd.

Kasteel Eyckholt is een plek waar inwoners van Roosteren, maar ook veel mensen van buiten het dorp, een stukje geschiedenis hebben liggen. Ze hebben er bijvoorbeeld hun huwelijk gevierd. Of ze hebben er ooit genoten van een heerlijk diner.

Voor Ria Joosten was het faillissement van Kasteel Eyckholt eerder dit jaar de kans om haar catering- en evenementenbedrijf verder uit te breiden richting het zuiden van de provincie. De afgelopen weken zijn reeds de nodige aanpassingen aan het interieur verricht. Deze hebben tot een prachtig resultaat geleid. Maar er staan nog meer verbouwingen op de planning; alles gaat stap voor stap.

Waar je bij een normaal preview diner een vooraf samengesteld menu verwacht, kunnen we hier uit een – weliswaar voor deze avond beperkt – à la carte-menu kiezen. Het keukenteam gaat blijkbaar meteen voor de ultieme test.

Als voorgerecht kiezen we voor de marbré van Livar. Een prachtige combinatie met aardpeer crème en witlof. Zoon Freek serveert er een passende witte wijn bij.

Als hoofdgerecht gaan we voor de kabeljauw en risotto met prei. Op de kaart stond aangegeven dat deze zacht gegaard zou zijn. De chef maakt dit helemaal waar. De kabeljauw is een streling voor de tong.

Als dessert gaan we voor een traditioneel kaasassortiment, waarbij we een lekkere port geserveerd krijgen. Freek vertelt ons dat ze het kaasassortiment nog willen aanpassen met meer kazen uit de streek. En er vervolgens in plaats van enkel port ook nog een glas dessertwijn en een glas witte wijn (uiteraard matchend bij de kaas) bij willen serveren. Dit voor de ultieme smaakcombinatie.

 

Met dit preview diner laat het keukenteam meteen zien dat ze op Kasteel Eyckholt het kwaliteitsniveau zeer hoog willen inzetten.

Het is tevens duidelijk te merken dat zoon Freek de gastvrijheidskneepjes van zijn moeder met de paplepel ingegoten heeft gekregen. Een geboren gastheer – momenteel nog student aan de Hoge Hotelschool Maastricht – die op gepaste wijze contact met zijn gasten maakt. Chapeau! Freek zal één van de gezichten van Kasteel Eyckholt worden. Gastheer Paul van den Broek start eind augustus en was voorheen onder meer leidinggevende bij Château St. Gerlach.

Wij gaan voldaan naar huis, maar komen snel weer terug! Voor het restaurant, voor een feest of voor een zakelijke bijeenkomst.

Kasteel Eyckholt is vanaf vandaag geopend. Kijk voor meer informatie op: https://www.kasteeleyckholt.nl/

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu