Home > Culinair > Kaplock wint de 15e editie van de Columbus Trophy

Kaplock wint de 15e editie van de Columbus Trophy

Auteur: Demy Janssen

Tijdens de eerste dag van de BBB 2018 werd in de BBB Academy de 15e Columbus Trophy uitgereikt. De Columbus Trophy is een award voor jonge horecaondernemers die in 2003 ontstond uit een samenwerking tussen Mise en Place en MECC Maastricht. Dit jaar werd de prijs gewonnen door Dhargyäl van Oorschot & Willem Pennings, bedenkers van de Kaplock

Kaplock

Kaplock is een onbemande doe-het-zelf kapstok waarmee elke bezoeker, van café’s, discoteken enzovoorts, veilig zijn of haar jas kan ophangen. De Kaplock is daarmee dé oplossing tegen jassendiefstal. De Kaplock geeft gasten de mogelijkheid om voor een klein bedrag zelf hun jas beveiligd op te hangen. De heren zelf geven aan: “Nadat een jas gestolen was, zijn wij op het idee gekomen om jassendiefstal op te lossen.” Wil je weten hoe Kaplock precies werkt? Kaplock is vandaag en morgen nog aanwezig op het Place d’Amis op de BBB.

Columbus Trophy

De Columbus Trophy biedt kansen aan jonge ondernemers die een duwtje in de rug kunnen gebruiken, ‘deelname aan een beurs is voor jonge ondernemers vaak te duur maar voor horecabeurzen zijn jonge ondernemers juist erg waardevol. Door hierop in te spelen kon de Columbus Trophy zich ontwikkelen tot een evenement van internationaal niveau’ aldus de organisatie van de Columbus Trophy.

De wedstrijd bestaat in totaal uit drie rondes. Gedurende de eerste ronde wordt de deelnemer beoordeeld op de harde criteria omtrent onder andere de leeftijd, sector en medewerkers van het bedrijf.

De ondernemers die aan deze harde criteria voldoen gaan door naar de tweede ronde. Hier worden ze beoordeeld op inhoud. Wat de Columbus Trophy zo anders maakt van andere horecaprijzen is dat de focus niet op het product of service ligt maar op de ondernemer hierachter. ‘Het gaat ons om het verhaal van de ondernemer en hoe ze dat verhaal in de markt zetten. Wij vragen deelnemers om in te zoomen op hoe zij hun product ontwikkelen en vermarkten en niet op het product zelf.’

Na de tweede ronde volgt de finaleronde. Hier krijgen alle deelnemers de kans om hun verhaal te vertellen en vragen van de jury te beantwoorden. De uiteindelijk winnaar van de award wordt traditiegetrouw op de eerste dag van de BBB bekend gemaakt.

Tweede en derde plek 2018

Uiteraard werd er naast de eerste prijs, ook een tweede en derde prijs uitgereikt. De tweede prijs ging naar ondernemers: Melle Schellekens & Sander de Klerk van The Good Roll. De derde prijs werd ontvangen door Rob Hermans van Zwamburg. Namens de Columbus Trophy gefeliciteerd! Behalve de hoofdprijs voor de winnaar van de award, krijgen alle finalisten een plekje op de place d’ami van Mise en Place op de BBB.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.