Home > Culinair > JRE verwelkomt drie nieuwe Limburgse leden

JRE verwelkomt drie nieuwe Limburgse leden

Restaurantclub JRE telt sinds kort vijf nieuwe leden. Tijdens een lunch bij Sillyfox in Veghel kregen alle nieuwe leden, onder wie de Limburgse zaken Ambrozijn, Au Coin des Bons Enfants (*) en Rura, de kans zichzelf en hun kookkunsten te laten zien aan de pers en partners van JRE.

Het industriële Sillyfox, gevestigd in de cultuurfabriek aan Noordkade in Veghel, vormde dinsdag het decor voor de Pers & Partnerlunch van JRE. Behalve voor de komst van vijf nieuwe leden, vroeg het bestuur voorafgaand aan de lunch aandacht voor het jubileum van JRE. Deze restaurantclub zag vijftig jaar geleden het levenslicht in Parijs, dat werd eerder deze zomer gevierd tijdens een feestweekend waar maar liefst 500 aangesloten chefs aanwezig waren.

© Saskia Beek Fotografie

Sven Nijenhuis – samen met zijn vrouw Joëlle aan het roer van Ambrozijn – was op dat moment pas drie maanden lid van de club, maar besloot toch het jubileumweekend in Parijs bij te wonen. „Dan merk je meteen dat dit een vriendengroep van gelijkgestemden is. We voelden ons meteen thuis en zijn super blij dat Hans en Ellen Kinkartz van Atelier (*), membre d’honneur van JRE, ons hebben getipt.’’

De Maastrichtse sterrenzaak Au Coin des Bons Enfants was officieus al sinds de zomer van 2023 lid. „Ik kende JRE vanuit Duitsland, dat is daar nog groter dan hier. Zelf liep ik aan tegen het probleem dat je er als jonge ondernemer in de branche best vaak alleen voor staat. Je hebt genoeg collega’s, maar ik miste de sparringpartners. Dat hebben we bij JRE nu al gevonden, iedereen is enorm open en eerlijk tegen elkaar,’’ aldus chef en mede-eigenaar Timo Reichelt.

Het werd een uitgebreide lunch met uiteenlopende smaken waarin de signatuur van elke chef duidelijk te herkennen was. Van een frisse eerste gang van Dutch Yellowtail met aardbei, tot die ochtend bereidde pasta – de chef van Aroma stond al om 04.00 in Vaassen, Gelderland in de keuken.

De Limburgse afvaardiging drukte overduidelijk hun stempel op het menu. Sven Nijenhuis van Ambrozijn deed dat met langoustine in een zeer krachtige saus die overeenkwam met tom kha. Timo Reichelt maakte zijn naam ‘meester van de sauzen’ waar met de eigen jus bij Heuvellands lamrug met daslook en asperges. Rura-chef Joey Remie sloot af met een dessertcombi van rabarber, witte chocolade, aardbei en botermelk.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.