Home > Culinair > Van Venlo tot Maastricht: hét Jong Limburgs horecatalent 2023

Van Venlo tot Maastricht: hét Jong Limburgs horecatalent 2023

Tijdens het Limburgs Culinair Gala in MECC Maastricht bleek dat er wel degelijk nog heel wat horecatalent in Limburg te vinden is. Met grote motivatie werkten zij het programma van die dag af en daar kwamen de volgende winnaars uit de bus.

ILSE KNOP (22) | De Beejekurf, Venray

Jong Limburgs horecatalent keuken 2022
In de motivatiebief die ze schreef om zich aan te melden voor de wedstrijd Jong Limburgs horecatalent 2022, liet Ilse Knop, student aan de Cas Spijkers Academie, weten dat ze vooral graag mee wilde doen om iets te leren, ervaring op te doen, te presteren onder een ander vorm van druk dan ze bij de Beejekurf gewend is en vooral om veel plezier te hebben. „Ik doe niet mee om te winnen: voor mezelf heb ik al gewonnen als ik überhaupt mag meedoen’’, vulde ze aan. Tijdens de finaleronde leek het er aanvankelijk inderdaad op dat de ietwat timide Ilse zonder prijs naar huis zou gaan. Vrijwel alle onderdelen van het gerecht dat ze had willen maken liepen niet even soepel als ze zelf gedacht had. De verbazing was dan ook groot, zowel bij haarzelf als bij de jury, toen Ilse enkele ogenblikken later een prachtig gerechtje – mooi op smaak en in perfecte harmonie – uitserveerde. Geïmproviseerd alsof ze al jaren haar eigen keuken runt.

DAVID MANDERS (21) | Damianz, Roermond

Jong Limburgs horecatalent bediening 2022
Hij had nooit gedacht om in de horeca terecht te komen, de universitaire opleiding Rechten en Cognitieve Gedragstherapie was het plan. In zijn tussenjaar nam hij een bijbaantje bij Damianz, het inpandige restaurant van vijfsterrenhotel Het Arresthuis. Dat was liefde op het eerste gezicht en die liefde is sinds die eerste dag in 2017 overduidelijk alleen maar groter geworden. Vol enthousiasme en spontaniteit vloog David 10 oktober de finale door. Hij wist de vakjury te verrassen met zijn vakbekwaamheid en uitgebreide kennis van wijn en het maken van de juist wijn-spijscombinaties. Hij zette alle puntjes op de ‘i’, charmeerde de jury met zijn vlotte babbel en attent karakter. David is een gastheer in hart en nieren.

PATRIEK DOELEN (29) | Wijnrestaurant Mes Amis, Maastricht

Jong Limburgs horecaondernemer 2022
De aanmelding die zijn moeder en zus voor hem schreven, sprak boekdelen. Patriek Doelen is horecaondernemer die je het beste kunt omschrijven als een creatieve en familiare alleskunner. Dat zie je ook als buitenstaander. Vanaf de dag dat hij op 24-jarige leeftijd mede-eigenaar werd van het familiebedrijf heeft Patriek er alles aan gedaan om de zaak groter te maken zonder kwaliteit uit het oog te verliezen. Dat deed hij met een uitbreiding van het bestaande pand, de opening van Mes Amis’ eigen wijnwinkel en het initiëren van diverse geslaagde pop-up concepten in Zuid-Limburg. Succes naar succes, en hoewel hij daar zelf op alle mogelijke vlakken zijn steentje aan bijdraagt – vooral ook op de werkvloer – beseft Patriek maar al te goed aan wie hij dit allemaal te danken heeft: zijn team. „Zonder hen was er geen Mes Amis en kon ik niet doen wat ik wil doen.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.