Home > Culinair > Jo Grootaers volledig eigenaar van Alter (-mezzo) Tongeren

Jo Grootaers volledig eigenaar van Alter (-mezzo) Tongeren

Sterrenkok Jo Grootaers (32) heeft samen met zijn echtgenote Lana Kelchtermans restaurant Altermezzo in Tongeren overgenomen en meteen veranderd in ‘Alter’.  Grootaers was al zakelijk partner, samen met Jean-Pierre en Gerda Jaeken. Die zijn nu uitgestapt, zodat de jonge  chef nu samen met zijn vrouw volledig verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering.

De naam Alter is gekozen omdat het enerzijds nog herinnert aan de oorspronkelijke naam en anderzijds in het Latijn ‘tweede’ betekent. De volledige overname ziet het echtpaar nu als een tweede fase van dit restaurant met 1 Michelin-ster.

Grootaers is na de hotelschool meteen begonnen bij dit Tongerse restaurant, waar hij zich al snel ontwikkelde tot groot talent. Dat leverde hem onder meer de titel ‘Jonge chef van het jaar’ op bij Gault&Millau.

Veel verandert er niet in het modern ingerichte restaurant aan de Bilzener Steenweg. Het keukenteam blijft hetzelfde en ook sommelier Rudy Schurmans blijft de gasten wijnadvies geven. Alleen Lana Kelchtermans is nieuw in de rol van gastvrouw.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.