Home > Culinair > JEF Gastrobar opent na brand kortstondige pop-up op Vrijthof

JEF Gastrobar opent na brand kortstondige pop-up op Vrijthof

JEF, de hippe gastrobar in de Rechtstraat in Maastricht, opent begin september een pop-up op het Vrijthof. Is er bij tijdelijke restaurants meestal sprake van feestelijkheden of een bijzondere aanleiding, dit keer is de pop-up gedreven door noodzaak: door een heftige brand begin augustus is JEF gastrobar momenteel onbruikbaar.

Inwoners van Wyck Maastricht kan het begin augustus bijna niet ontgaan zijn. Als gevolg van een brand op nummer 42 – de oorzaak is nog altijd onbekend – in Maastricht, vulde de straat zich in rap tempo met sirenes, brandweer en politie. Het vuur, in combinatie met het bluswerk, zorgde voor brand- en waterschade aan woningen vanaf de eerste etage. Ook Restaurant JEF op de begane grond werd getroffen.

„Er is zelfs zo veel schade dat JEF momenteel onbruikbaar is; bijna alles is kapot”, zegt mede-eigenaar Wilbert Nelissen. ,,Heel heftig, maar we zitten niet bij de pakken neer.’’

Een geluk bij een ongeluk is dat Nelissen, naast JEF, ook een bouw- en interieurbedrijf runt. Binnen no time werd JEF 2.0 uitgetekend. ,,Momenteel werken we met man en macht aan de realisatie een nieuw interieur in Scandinavische stijl. Als alles meezit heropent JEF medio of eind oktober de deuren.”

Om er zeker van te zijn dat de vaste gasten JEF in de tussentijd niet al te veel missen, én omdat er komende periode de nodige borrels voor grote lokale partijen staan gepland, heeft het team van JEF besloten tot een kortstondige pop-up. Slechts vier dagen, van 8 tot en met 11 september, komen bij de Groote Sociëteit de bekende JEF-smaken op tafel. De pop-up is alleen geopend voor het vijf gangen all incl. diner. jefgastrobar.nl

Wilbert Nelissen

Partner Gigi en dochter Amber

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.