Home > Culinair > Jan-Paul Rutten en Theo Bovens toosten op uitbreiding Bouchon d’en Face

Jan-Paul Rutten en Theo Bovens toosten op uitbreiding Bouchon d’en Face

De karakteristieke bistro Bouchon d’en Face in de Wycker Brugstraat in het Maastrichtse stadsdeel Wyck, is sinds gistermiddag officieel een paar maatjes groter. Door middel van een beperkte bouwkundige ingreep – een doorbraak – is ook het pand van de voormalige buurman bij de zaak betrokken.

Het nieuwe restaurantgedeelte werd gistermiddag officieel geopend door voormalig gouverneur Theo Bovens en directeur Jan-Paul Rutten van de Gulpener Bierbrouwerij in Gulpen. Deze laatste is tevens eigenaar van het oorspronkelijke pand van Bouchon d’en Face, dat hij bestempelde als ‘een van de fijnste restaurants van Maastricht’.

Rutten – die het eerste biertje tapte, terwijl de voormalige commissaris van de koning én de koningin het eerste glas champagne inschonk – vertelde dat er twee jaar geleden voor het eerst gesproken werd over het bij elkaar voegen van de beide buurpanden. In het ‘nieuwe’ gedeelte, volgens historicus Theo Bovens gebouwd in 1601, was tot begin dit jaar een tijdelijke wijnwinkel gevestigd; daarvoor was het een speciaalzaak in erotische artikelen.

De beide panden hebben een gezamenlijke geschiedenis. Bouwkundig onderzoek leert dat ze in het verleden al 75 jaar aan elkaar gekoppeld waren. Wie van buitenaf kijkt denkt al gauw dat ze één geheel vormen, wat sinds gisteren dus ook zo is. Omdat de twee gedeeltes Bouchon d’en Face altijd min of meer bij elkaar hebben gehoord, was voor de verbouwing geen speciale gemeentelijke vergunning nodig, wat de samenvoeging heeft bespoedigd.

Door de uitbreiding is Bouchon d’en Face in één klap twee keer zo groot als tot voor kort. Mede-eigenaar en tevens gastvrouw Maxime Vliegen liet eerder weten dat een grote uitkomst te vinden. ,,Met name de laatste jaren hebben we vaak mensen die met een wat groter gezelschap bij ons wilden komen eten moeten teleurstellen. Door de specifieke inrichting van onze zaak was het – met name tijdens de weekenden – niet altijd mogelijk om grote groepen te ontvangen zonder de overige gasten tekort te doen.”

Daar is nu een einde aan gekomen: het nieuwe gedeelte wordt vooral achter de hand worden gehouden voor grotere gezelschappen, maar ook voor meetings en recepties.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.