Home > Culinair > Italiëkenner nieuwe voorzitter Maastricht Culinair

Italiëkenner nieuwe voorzitter Maastricht Culinair

Auteur: Maarten van Laarhoven

Maastricht Culinair, een culinair samenwerkingsverband van een aantal restaurants en toeleveranciers in en rond Maastricht, heeft vanaf 1 januari een nieuwe voorzitter. Saskia Balmaekers neemt met ingang van het nieuw jaar het stokje over van Esther Saris, die de afgelopen drie jaar mede leiding gaf aan de positionering van Maastricht als gastronomische hoofdstad van Nederland. Met de benoeming van Balmaekers bevestigt de club haar ambitie om het gastronomische imago van de stad en regio verder uit te bouwen, aldus Maastricht Culinair in een verklaring.

Saskia Balmaekers (Meerssen, 1980) volgde een opleiding Vrijetijdwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Ze studeerde cum laude af, om alle verworven vrije tijd vervolgens in te ruilen voor een zomerstudie Italiaans in Florence.

Balmaekers is met name bekend als oprichtster van Ciaotutti.nl, de grootste Italiëwebsite van de Benelux, waarvoor ze regelmatig naar Italië reist. ,,Maastricht is en blijft toch de meest gastvrije stad van Nederland”, aldus de nieuwe voorzitter. ,,Alle Italianen die ik de afgelopen jaren liet proeven van de stad, zijn keer op keer onder de indruk van de ambiance, de gastvrijheid en het niveau van de restaurants. De reputatie van de Nederlandse keuken is in Italië – zacht uitgedrukt – niet zo best; in Maastricht verandert dat beeld.”

Als voorzitter van Maastricht Culinair wil Balmaekers wil de gastronomische kwaliteiten van Maastricht graag verder uitdragen, zowel op lokaal, nationaal als internationaal niveau, zo laat ze weten. ,,Samen met de restaurants en smaakmakers die zijn aangesloten bij Maastricht Culinair en mijn collega-bestuursleden hoop ik Maastricht nog wat meer op de kaart te zetten. We mogen trots zijn op de charme van de stad en de gastronomische rijkdom van de regio. Laten we die trots goed uitdragen, online en offline.”

Foto CarolaW Portretten

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu