Home > Culinair > Internationale topsprekers op TASTE Summit in MECC Maastricht

Internationale topsprekers op TASTE Summit in MECC Maastricht

Auteur: Maarten van Laarhoven

Het is een van de belangrijkste vragen van het tijdsgewricht waarin we leven: hoe kunnen we lekker, gezond en betaalbaar eten met échte producten van het land in plaats van steeds maar weer opnieuw onze magen te vullen met ongezond fabrieksvoedsel?

De vraag is vooral actueel nu de wereld er steeds meer van doordrongen raakt dat gemaksvoedsel, waarin essentiële voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen ontbreken, bijdraagt aan een gestage toename van typische welvaartziekten, zoals obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker. Sterk bewerkt voedsel staat daarmee aan de basis van een wereldwijde epidemie.

Hoe kunnen we het tij keren? En hoe vergroten we de bewustwording bij de consument? Heeft de voedingsindustrie hierin een rol? En moet de overheid zich sterker roeren?

Het zijn vragen die op 9 oktober centraal staan tijdens TASTE Summit, een gastronomisch congres dat plaatsvindt in het kader van de BBB Maastricht/Folie Culinaire in MECC Maastricht.

Onder de noemer ‘Vital Food’ werpen verschillende internationale foodprofessionals die dag hun kritische blik op ongezond, bewerkt voedsel en geven zij uitleg over het belang van eerlijke, gezonde producten. TASTE Summit wordt georganiseerd door BBB Maastricht en de Hotel Management School Maastricht.

Een van de topsprekers op het congres in de Braziliaanse voedingswetenschapper Carlos Augusto Monteiro. Hij deed onder meer onderzoek voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Daarnaast is hij de samensteller van de Braziliaanse voedingsrichtlijnen voor onbewerkt voedsel.

Ook de Vlaamse sterrenchef Frank Fol (tevens de bekendste groentenkok van België) komt aan het woord, net als zijn Nederlandse collega SVH Meesterkok Albert Kooy. Deze laatste is de bedenker van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ (The New Dutch Cuisine).

Initiatiefnemer van het congres en tevens spreker is de in Maastricht gepromoveerde ‘smaakprofessor’ Peter Klosse. De oprichter van de Academie voor Gastronomie en voormalig eigenaar van restaurant De Echoput in Apeldoorn is gelukkig met het feit dat steeds meer mensen ontdekken dat ze anders moeten gaan eten om gezond en vitaal te blijven. ,,Maar we zijn er nog lang niet. Met dit congres willen wij meer bewustwording creëren over wat er allemaal gebeurt bij de fabricage van voedsel.”

Speciale actie voor lezers en relaties van Chapeau:
Koop nu een ticket met 50% korting en betaal € 97,50 i.p.v. € 195. Naast een inspirerend sprekersprogramma, ontvangen deelnemers een lunch met Vital Food en gratis toegang tot de gelijktijdige en exclusieve, gastronomische beurs Folie Culinaire (normaal € 40)

______________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.