Home > Culinair > Inspirerend Limburg: de culinaire Efteling van René Brienen

Inspirerend Limburg: de culinaire Efteling van René Brienen

Net als veel andere Limburgse restaurants besloot Brienen aan de Maas – van sterrenchef René Brienen – dit voorjaar om zijn gerechten aan te bieden in de vorm van take-away, vanuit een foodtruck en aan de hand van pakketten waarmee mensen zelf de keuken in konden om thuis een sterrenmaaltijd op tafel te zetten. Zijn locatie – in het noordelijkste puntje van Limburg, een heus walhalla voor wandelaars en fietsers – leende zich daar prima voor. Gedurende de lockdown waren er immers meer dan voldoende mensen die voor hun dagelijkse beweging de buitenlucht opzochten.

Waar op 1 juni – na de heropening van de horeca onder strikte voorwaarden – veel restauranteigenaren hun focus weer voor grotendeels naar hun restaurant verlegden – en de delivery en/of take-away hooguit als een soort extraatje bleven aanbieden – besloot Brienen het allebei te doen. Het restaurant ging weer open en ook de ‘culinaire Efteling’, zoals hij het zelf noemt, bleef.

,,De foodtrucks zijn al sinds het begin van de lockdown een succes. Hapjes uitdelen aan straat, het is echt fantastisch!’’ Hoewel het wel extra moeilijk is – een restaurant én foodtruck draaiende houden vergt veel aandacht – blijven de chef en zijn team dit zeker tot het einde van het seizoen doen. Niet per se omdat het extra geld in het laatje brengt, maar omdat ze het leuk vinden. En ook omdat niet iedereen het budget heeft om van sterrengerechtjes te genieten. ,,En op deze manier kan dat wel!’’

In aanvulling op de foodtrucks introduceerde Brienen aan de Maas begin deze zomer de Brienen Big Green Egg donuts. Drijvende privé-restaurantjes óp de Maas waar gasten, met groepen van maximaal 8 personen – mits afkomstig uit hetzelfde huishouden – in hun eigen ‘bubbel’ kunnen genieten van een barbecue op ‘sterrenniveau’. Daarbij moet de gasten wel zelf aan de slag met het afmaken van de gerechten. Zo draait Brienen deze zomer lekker door, zowel Aan de Maas als Op de Maas.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.