Home > Culinair > Inschrijving voor wedstrijd Jong Limburgs horeca talent 2022 geopend

Inschrijving voor wedstrijd Jong Limburgs horeca talent 2022 geopend

Tijdens de vierde editie van het Limburgs Culinair Gala, op maandagavond 10 oktober in MECC Maastricht, reikt Chapeau opnieuw prijzen uit aan veelbelovende jonge Limburgse horeca talenten. Zij worden tijdens de feestelijke bijeenkomst, waar een aanzienlijk deel van de Limburgse culinaire top zijn opwachting maakt, in het zonnetje gezet wegens hun bijzondere bijdrage aan de Limburgse gastronomie. De prijzen worden toegekend in samenwerking met vakbeurs BBB/Folie Culinaire en horecagroothandel Hanos.

Jonge chefs, sommeliers, maîtres, patrons en andere aanstormende talenten werkzaam in het middensegment en de top van de gastronomische bedrijven in Limburg worden van harte aangemoedigd om deel te nemen aan de Jong Limburgs horeca talent 2022. De meesten hebben daartoe inmiddels een oproep ontvangen – al dan niet via de bedrijven waar ze werkzaam zijn – maar ook degenen die geen brief hebben gekregen, maar wél aan de voorwaarden voldoen, staat het vrij om zich in te schrijven.

De Jong Limburgs horeca talent is een wedstrijd die in het leven werd geroepen om de Limburgse gastronomie en de jonge talenten die er in werken een podium te bieden. Bijkomend doel is het werken in de gastronomische sector een wat meer sexy imago te geven en aantrekkelijk te maken.

Om dat doel te bereiken reikt Chapeau in samenwerking met BBB/Folie Culinaire en Hanos drie prijzen uit. Voor twee ervan, Jong Limburgse horeca talent bediening en Jong Limburgs horeca talent keuken, staat de inschrijving open. In 2021 werd de onderscheiding voor hét toptalent in de bediening uitgereikt aan Keanau Simon, werkzaam bij Beluga Loves You (*) in Maastricht. Armando Wijnands, werkzaam bij ONE (*), Roermond viel de prijs voor het keukentalent van 2021 ten deel.

Tijdens het gala in MECC Maastricht zal op 10 oktober ook een derde prijs worden uitgereikt: die van Jonge Limburgse horecaondernemer van het jaar.

Horeca talenten die het leuk vinden om deel te nemen aan Jong Limburgs horeca talent 2022 dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden: het restaurant waar ze werken heeft een notering in de Michelingids, in de Michelingids, of wordt door Gault&Millau gewaardeerd met ten minste twaalf punten. Ook wie werkzaam is in een restaurant dat is aangesloten bij de JRE, de beroepsvereniging van jonge chefs, komt voor deelname in aanmerking. Belangrijk is verder dat deelnemers op de dag van het Limburgs Culinair Gala niet ouder zijn dan 23 jaar. Het restaurant waar ze werken is gevestigd in Nederlands Limburg.

Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door het schrijven van een motivatiebrief naar Xavier Cortenraedt, bladmanager van Chapeau (xavier.cortenraedt@chapeaumagazine.com). De brief dient vergezeld te gaan van een cv. Uit de binnengekomen aanmeldingen selecteert een vakjury maximaal acht kandidaten per categorie. Zij worden gedacht deel te nemen aan de halve finale op 27 september bij Hanos Heerlen. De beste drie van elke categorie mogen hun kunnen laten zien tijdens de finale. Deze vindt plaats op de eerste dag van BBB/Folie Culinaire, voorafgaand aan het Limburgs Culinair Gala.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu