Home > Culinair > In de keuken tijdens de vierde editie van het Limburgs Culinair Gala

In de keuken tijdens de vierde editie van het Limburgs Culinair Gala

Het Limburgs Culinair Gala, dat op maandag 10 oktober zijn vierde editie beleeft, groeit niet alleen in populariteit als het gaat om het aantal bezoekers, maar is stilaan ook een begrip aan het worden. ,,In Limburg, maar zeker ook daarbuiten”, zegt Silvie Slachter, beursmanager van BBB Maastricht.

De oudste horecabeurs van Nederland is samen met Chapeau en de internationaal opererende Vermaat Groep – onder andere huiscateraar van MECC Maastricht – partner in het evenement. Dat werd vijf jaar geleden bedacht om jong culinair talent in de spotlights te zetten en tevens kenbaar te maken dat een carrière in de gastronomie jongeren wel degelijk heel veel mooie kansen biedt.

In de keuken

De eerste drie edities van het Limburgs Culinair Gala vonden elk op een andere locatie plaats. Na Château St. Gerlach in Houthem – St. Gerlach (2019) en De Oranjerie in Roermond (2020) heeft de organisatie in de locatie van de derde editie, het MECC in Maastricht, een vaste standplaats en partner gevonden. Op deze locatie – met voldoende ruimte om in de toekomst meer gasten te kunnen ontvangen – zal ook dit jaar een viertal Limburgse chefs een acte de présence geven. Eerder maakten we al bekend dat Hans van Wolde van Brut172 (**) een van die vier chefs zou zijn. De tweede chef die die avond de keuken zal bestieren is Van Wolde’s voormalig rechterhand en huidig chef de cuisine van Château Neercanne, Robert Levels.

Voor Levels is het niet de eerste keer dat hij meedoet aan het Limburgs Culinair Gala, in 2021 was hij al verantwoordelijk voor het hoofdgerecht – zijn rund met BBQ, filet, sukade, witlof, girolles en chorizo viel bij alle gasten aardig in de smaak. Dit jaar maakt hij het tussengerecht.

Tickets voor de avond zijn te koop via deze link: www.bbbmaastricht.nl/limburgs-culinair-gala/

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu